Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Hammarby IF HF P14

"Vi ser väldigt mycket fram emot att få vara en del av handbollsfesten i IFU Arena och få möta riktigt kompetent motstånd"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns jättebra! Det har varit en lång resa med många utmaningar längs vägen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi mötte arrangörsklubben Haninge och förutsättningarna var av olika anledningar att allting bättre än förlust med 8 bollar gav gruppseger och en biljett till Uppsala. Efter en lite trevande start var det sedan inget snack om saken. Seger 26-15 och klara för finalspelet!

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Förra året var vi en gemensam trupp tillsammans med 08orna och lyckades ta oss finalspelet även då. En handfull spelare och undertecknat var med i Uppsala då och det är mycket nyttigheter vi bär med oss från den gången. Dels är vi förberedda på trycket och stämningen som kommer att vara på plats i IFU, och vi har koll på att det inte finns något som heter lätt match i ett sånt här sammanhang.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser väldigt mycket fram emot att få vara en del av handbollsfesten i IFU Arena och få möta riktigt kompetent motstånd. Sedan hoppas vi såklart på framgångar på planen och vi har en klar och tydlig målbild för vad vi vill uppnå.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
USM i P14 är ju sedan något år tillbaka rätt lång resa. 13 matcher i 4 olika hallar har vi spelat sedan vi inledde steg 1 i Eskilstuna. Laget har visat på uthålighet samt målmedvetenhet och tagit sig igenom alla dessa matcher helt rent och med en målskillnad på hela +209.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett spelmoget och avtalsfokuserat lag, kryddat med individuella färdigheter som bryter mönster och skapar luckor. Vi är en tight grupp på 18 spelare där 11 av dessa spelare tillsammans med oss i tränarstaben hängt med ända sedan bollskolan.

//Valter Jarborg Brenner, huvudtränare P09

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-01

Senast uppdaterad: 2024-04-01

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!