Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IF Kristianstad P16

"Vi har presterat bättre och bättre för varje steg och nu hade vi marginalerna på vår sida och lyckades nå finalsteget med minsta möjliga marginal"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Fantastiskt. Vi har presterat bättre och bättre för varje steg och nu hade vi marginalerna på vår sida och lyckades nå finalsteget med minsta möjliga marginal.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Förutsättningarna inför sista omgången var att alla lagen i gruppen från plats 2-5 kunde gå vidare som grupptvåa, beroende på resultaten i den sista omgången. Vi visste att om vi vann sista matchen så hade vi chansen. Det var först i sista matchen för dagen som vi kunde inkassera finalbiljetten. Stolpe in, efter ett väl genomfört steg 4 i en tuff grupp.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
För många killar är det första gången och en helt ny upplevelse. Älskar man handboll så trivs man den helgen.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Att fortsätta och prestera lite bättre för varje ny utmaning vi har ställts inför. Nu står vi här i finalspelet och kommer att hantera det på liknande sett.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi har inte haft något mål med SM och när säsongen började var det ingen som trodde vi skulle nå finalspelet men match efter match har det sett lite bättre ut. Alla i laget har höjt sig och det blev till slut det som tog oss vidare.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
En grupp som aldrig viker ner sig.

Berätta lite mer om ert lag.
Spelarna tränar i olika grupper men kör oftast seriespel ihop. Många av killarna har spelat i samma lag sedan de var små och har en stor förståelse för handboll, så när de träffas hittar de varandra på planen trots de sällan tränar ihop.

//Marcus Kjellman

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-02

Senast uppdaterad: 2024-04-02

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!