Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: BK Heid F14

"Det kan gå hur som helst! Vi ska i alla fall njuta av att vi har tagit oss hela vägen och glädjas åt att vara en del av dom bästa lagen här och nu"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns underbart så klart! Vi är lyckliga och glada. Detta är något vi har kämpat för under hela säsongen. Målmedvetet tränat och jobbat mot. Tjejerna är verkligen värda denna finalplatsen. De kämpar alltid, tränar hårt, stöttar varandra, skrattar och gråter ihop. Det är en underbar grupp att vara ledare för.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi går alltid ut med inställningen att vi ska vinna när det krävs och skapa våra egna förutsättningar, inte lita på andra lag, målskillnad eller liknade. Det säkraste alternativet inför sista matchen var att ta 2 poäng och vinna alla matcher i gruppen. Vi hade alltså allt i egna händer och tjejerna visade direkt att de inte tänkte lämna några chanser eller förhoppningar till något annat lag. Gasen i botten från start och finalhelgen säkrades!

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, vi har inte spelat finalhelgen tidigare.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser fram mot att få uppleva handbollsfesten som vi hört mycket om från kompisar och andra lag och att vara en del av det. Vi hoppas kunna spela vårt spel så att vi är nöjda med prestationerna. Sedan vad det räcker till resultatmässigt har vi ingen aning om. Flera av finallagen har vi aldrig mött och de vi har mött spelar vi oftast jämnt mot. Det kan gå hur som helst! Vi ska i alla fall njuta av att vi har tagit oss hela vägen och glädjas åt att vara en del av dom bästa lagen här och nu.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Klassen USM för 14-åringar är snårig, det gäller att alltid prestera på topp de helger man spelar. Vi har varit på resande fot alla våra steg vilket varit lite utmanande då det samtidigt alla andra helger varit enormt många matcher i seriespelet att hantera också. Men vi har en bred trupp och har klarat oss från svårare skador och kunnat matcha laget klokt. USM har givit många matcher mot lag vi inte vanligtvis möter vilket varit roligt. Man ser att handbollen är lite olika beroende på var i landet man kommer från.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Dom kan förvänta sig att se ett lag som spelar med fart, glädje och kämparanda. Vi kör alltid hårt och ger aldrig upp. Vi har en bra säsong bakom oss med fina resultat och vi hoppas kunna visa att vi kan spela bra även mot de främsta i Sverige.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi har en trupp på ca 22 spelare som är mycket träningsvilliga och alltid engagerar sig i allt vi gör. De skrattar, kämpar och har fin gemenskap inom laget. De ifrågasätter aldrig en uteträning när det regnar, kör alltid på när vi ledare ibland kommer med galna idéer om vad de ska göra. Vi har tränat dom länge, många har varit med sedan de var små och vi hjälps alltid åt. Ibland känns det som vi är en stor bonusfamilj med ca 25 personer, med allt vad det innebär. Glädjen till sporten och viljan att utvecklas finns alltid där och det gör att det är så roligt att träna detta laget.

//Anna Jandersson och Amondine Webb

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-03

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!