Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IK Sävehof P14

"För vår del som lag gäller det klassiska = en match åt gången, så ser vi vart det bär oss"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Väldigt roligt för killarna i laget att få uppleva finalsteget i USM.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Med tanke på att i USM U14 i steg 4a, och att det enbart var gruppettan som tar sig till finalsteget, så behövdes den sista matchen i steg 4a vinnas. Det lyckades vi med.!

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
IK Sävehof som förening har ju ganska stor erfarenhet med att vara i finalsteget genom åren. Detta är första året våra killar födda -09 att få uppleva det. Vi kommer ju självklart ta hjälp från klubben som kommer stötta oss i våra förberedelser med all den erfarenhet vi har i klubben med finalsteget.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Framförallt upplevelsen för killarna att få vara på plats i finalsteget med alla duktiga lag i de olika klasserna för både tjejer och killar. Sedan för vår del som lag gäller det klassiska = en match åt gången, så ser vi vart det bär oss.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?Bara positiva. Enormt fint att se killarna connecta med övriga lag och individer i landet som man inte möter i vanliga serien.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Förhoppningsvis en fartfylld handboll med tufft men schysst spel.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag med 15 spelare från en total grupp om knappa 40 spelare i P14 från IK Sävehof.
Tycker vi har en ganska bra bredd i truppen med lite olika spetskvaliteter i spelet. Vi jobbar efter klar spelidé, där vi gör lite anpassningar efter vad vi möter och hur matcherna ser ut.

//Tobias Djerf

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-04

Senast uppdaterad: 2024-04-04

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!