Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IF Hallby HK F18

"Det ska bli en härlig upplevelse tillsammans, men vi ska definitivt dit och tävla, inte be om ursäkt"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Fantastiskt! Det var en målsättning vi satte gemensamt när säsongen startade. Otroligt tacksamma och glada att vi fick lyckas. Extra häftigt att vi är Hallbys första tjejlag någonsin som når finalspelet.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi hade faktiskt redan vunnit gruppen, så matchen betydde ingenting rent placeringsmässigt. Men, vi ville självklart avsluta med en seger.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej!

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Det ska bli en härlig upplevelse tillsammans, men vi ska definitivt dit och tävla, inte be om ursäkt. Vi hoppas kunna spela likartad handboll som under steg 4, då blir vi jobbiga för alla lag. Vi räknar givetvis också med enormt tufft motstånd, alla lagen som är där, är där av en anledning.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Att kollektivet är nyckeln, vi har kunnat och behövt använda hela truppen. Många spelare som klivit fram i olika lägen. Vi har aldrig varit beroende av att en enskild spelare ska leverera, utan det är laget.Truppens arbete tillsammans, och glädje under alla stegen är det man kommer ta med sig. Sången i omklädningsrummen och glädjevrålen vid seger.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Spelmässigt; ett aggressivt och rörligt försvar samt en intention att ställa om snabbt. Lagmässigt; energifyllt och ett tydligt kollektiv som spelar för varandra. Vi hoppas att det ska synas att det är ett lag som krigar till sista sekund.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi har en träningstrupp som består av tjejer födda i spannet 2007-1999. Det ger en härlig mix på träning och en möjlighet att få bra sparring. De flesta av tjejerna har fått bra erfarenheter och läropengar via spel i division ett under säsongen. Gänget består av spelare som hamnat i Hallby för att de vill satsa, någon från Eksjö, ett gött gäng från talangfabriken Bankeryd och flertalet från Hallby sedan starten. Jönköpingshandbollen är på g!

//Huvudtränare: Pär Fredriksson

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-05

Senast uppdaterad: 2024-04-05

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!