Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IK Sävehof F14

"Under USM-resan har det varit många fina arrangemang runt om i Sverige där vi fått möta lag vi inte mött tidigare"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack, det känns jätteroligt att kommit hela vägen till finalsteget! Ett av målen med säsongen var att ta sig till finalsteget i USM, vilket vi nu uppnått tack vare kämparvilja och bra stämning i laget.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi spelade steg 4 på hemmaplan i Partille Arena, och hade bra stöd på läktarna från våra lagkompisar, familjer och andra lag i IK Sävehof vilket var extra kul. Vi visste att vi var klara för finalsteget inför sista matchen i steg 4, så vi kunde spela utan stress med hela laget.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, det är första gången.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser fram emot en rolig helg, med målet att spela bra handboll och gå till minst semifinal.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det har varit många fina arrangemang runt om i Sverige där vi fått möta lag vi inte mött tidigare. Vi har haft turen att kunna spela på samma/närliggande orter med båda våra lag, vilket gjort att vi kunnat dela glädjen och upplevelsen med varandra. Vi har haft bra fokus, och bra stämning i laget vilket har lett till framgång.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
De kan förvänta sig ett lag med bra spelare på alla positioner, som kommer ge allt för varandra och kämpa till sist minuten.

Berätta lite mer om ert lag
Vi är en trupp med 45 spelare och 8 ledare. Vi har haft 2 lag med i USM, och 4 lag i seriespel under säsongen.
Vi har alla typer av spelare, där fokus i år har varit individuell utveckling. Vi har även arbetat med att förbereda spelarna inför att de går upp i Sävehofs akademi till nästa säsong.

Vi har sedan handbollsskolan haft en stor trupp och därför lagt fokus på att få en bra bredd i truppen. Alla har tränat med alla, och vi har alltid spelat med breddlag på cuper. Nu ser vi resultatet av vårt arbete, genom att vi har många spelare som tar stort ansvar på planen. Vi är även den enda klubb i F14, som haft 2 lag med i USM, där ett av lagen har gått till finalsteg. Vi är oerhört stolta över vår härliga trupp som vi fått följa sedan handbollsskolan.

Ledarna, Sävehof F14

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-09

Senast uppdaterad: 2024-04-09

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!