Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Skånela IF P16

"Vi har slagit ur underläge vid varje steg hittills och känner att vi gör det även i finalspelet."

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Overkligt och självklart på samma gång! Det är ett av de viktigaste målen vi satte i början av säsongen och efter mycket slit så är vi här och kan njuta av det vi åstadkommit, så här långt.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Det var en avgörande match mot IFK Skövde om den sista finalspelsplatsen hemma i Vikingahallen. Helst skulle vi ju såklart vinna, men vi var vidare vid oavgjort också. Matchen var jämn och tuff, precis som det ska vara. Den avgjordes också i sista sekund då Skövde fick sista frikastet mot uppställd mur – precis som på TV! Bollen gick i muren och vi gick vidare. Tråkigt för Skövde – Roligt för oss!

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Många spelare har varit i arenan under finalspelet tidigare år och några har varit med och spelat, men för en del är det en ny upplevelse. Visst är det stort för killarna att få mäta sig mot de bästa – men det är också det vi har haft som mål. Vi har kämpat och slagits för varje seger hittills och kommer inte att sluta förrän sista signalen går på söndagen.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Tuffa matcher mot bästa möjliga motstånd, i en fantastisk arena, och att nu när vi går in i finalspelet har vi allt att vinna! Vi har haft tre svåra grupper i steg 1-4, med många bra lag, och ser på det här som ännu ett steg i killarnas och lagets utveckling. Givetvis vill vi också att alla spelare, ledare och publik ska njuta av finalhelgen i Uppsala – för det kommer vi att göra!

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Möjligheterna till att möta riktigt bra motstånd har varit det viktigaste för oss i år. Norden Cup och USM Steg 1-4 har givit precis det. Vill därför nämna och tacka HK Aranäs, Önnereds HK, Lödde Vikings, IFK Skövde, LUGI, Borlänge, IK Sävehof och inte minst Täby HBK för sporrande matcher och minnesvärda ögonblick.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett lag som inte spelar som de flesta andra lag. Vi satsar på fart, öppna starter och spelarnas individuella beslutsfattande. Ett rörligt och aktiv försvar som grund. Skånelas P16 är väl värda att titta på. Vi har slagit ur underläge vid varje steg hittills och känner att vi gör det även i finalspelet.

Berätta lite mer om ert lag.
Ett högmotiverat lagbygge som tillsammans kämpar vidare, genom varje match och på varje träning. Det är ett sammansvetsat gäng som kompletterar varandra väl och samarbetar med fart, styrka och smarthet för att åstadkomma bästa möjliga prestation. Vi satte tidigt i säsongen högsta möjliga mål och har bit för bit tagit oss vidare längs den linjen. Mycket goda serieresultat, både i nivå 1 & 2 i Stockholmsserierna, ett godkänt Norden Cup mot kvalificerat motstånd och final-4 i Bäst-I-Öst är exempel på detta. Nu tar laget sig an säsongens största utmaning, finalspelet i USM i Uppsala – Packa in mot mitten!!

//Ledarna

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-10

Senast uppdaterad: 2024-04-10

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!