Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Skövde HF F16

"Nu är vi redo för att gå in i sista utmaningen för säsongen, och fortsätta den fantastiska trenden och utvecklingen vi har haft under hela säsongen"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack så mycket. Det känns underbart. Det var vårt stora mål för säsongen, så roligt att nå det. Nu är vi taggade på att komma i gång och få vara en del av detta fantastiska arrangemang.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Inför sista matchen i steg 4 var vi redan klara. Men vi spelade om gruppsegern mot Årsta. Det var en tuff match, men vi vann till slut och kunde avsluta som gruppvinnare.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Vi har varit i finalspelet tidigare med ett lag i F14. Där blev det rätt tufft, men vi lärde oss mycket ändå. Det var framför allt roligt att få ta del av arrangemanget, och känna trycket ifrån läktaren.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi är riktigt taggade för att komma i gång, och hoppas vi når så långt som möjligt. Men vi vet att det krävs ett hårt arbete ifrån samtliga för att komma dit. Vi ska kriga på så gott vi kan, spela för varandra och njuta, så får vi se vad det räcker till.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det har varit 3 fina USM-spel denna säsong, där vi har tagit stora kliv i samtliga steg. Det vi minns mest är nog förra steget, där vi fick kämpa hårt i samtliga matcher och visade en fin bredd i vårt spel.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Dom kan förvänta sig ett taggat gäng som är villiga att kriga för varandra. Tufft försvarsspel och samspel med målvakt, samt tjejer som är sugna på att springa.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag som har stått ihop och krigat ifrån dag ett. Vi har haft en tunn trupp under hela säsongen, men har tränat på bra, och sluppit undan långvariga skador och sjukdom, som har gett oss en fin kontinuitet. Under säsongen har vi utvecklat ett riktigt bra försvar och målvaktsspel, som har resulterat i många 1: a och 2: a fas kontringar. Truppen består av många små och fotrappa spelare, samt att vi har flera bra skyttar. Utöver detta har vi under säsongen utvecklat mer och mer bredd i spelet, som har gjort oss farligare i flera positioner.

I seriespelet har vi gått obesegrade igenom, samt att vi har tagit första platsen i båda Annliz cup, Skadevi Cup och Lundaspelet. Ett gäng härligt gäng som stöttar varandra på ett riktigt bra sätt, båda på och utanför planen. Dom är villiga till att kriga för varandra, och har alltid ett leende på lur.

Nu är vi redo för att gå in i sista utmaningen för säsongen, och fortsätta den fantastiska trenden och utvecklingen vi har haft under hela säsongen. Vi ska bara gå ut och njuta, spela vårt spel och framför allt ha det kul ihop, så får vi se vad som står på tavlan till slut.

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-10

Senast uppdaterad: 2024-04-10

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!