Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Halmstad Handboll F18

"I flera avgörande jämna matcher har vi kunnat plocka fram det lilla extra som behövts för att vinna"

Grattis ni är klara. Hur känns det?
Det känns väldigt bra och vi är väldigt nöjda med att vi har kunnat ta oss hela vägen till finalspelet.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen steg 4?
Vi behövde ta poäng i sista matchen för att ha det i egna händer. Vid förlust var vi beroende av andra resultat. Vi spelade oavgjort så vi klarade oss med minsta möjliga marginal.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Vi har varit i finalspelet innan och det vi kan ta med oss är att det är väldigt roligt att vara på plats och se de bästa i Sverige spela fin handboll. Det brukar vara mycket vilja och ett härligt publiktryck så det hoppas vi på i år också.

Vilka förväntningar har ni?
Vi har förväntningar på vårt lag att de ska spela bra handboll.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi har haft tuffa grupper hela vägen och mött många bra lag. I flera avgörande jämna matcher har vi kunnat plocka fram det lilla extra som behövts för att vinna.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi är ett mycket försvarsstarkt lag som är svåra att möta. Det är där vår största styrka finns.

Berätta mer om ert lag.
Vi är en stor träningstrupp på ca 45 spelare där vi blandar senior- och ungdomsbredd med ungdomselit i samma grupp. Vårt stora fokus ligger på att utveckla spelarna och truppen oavsett nivå och så här inför SM tränar vi på som vanligt med bara någon enstaka träning för att spela ihop oss inför SM. Vi är otroligt stolta över att kunna konkurrera i finalsteget med tanke på vilken stor blandning av spelare vi har i vår träningstrupp. Vi ser att vår satsning på spelarutveckling med bredd och elit hand i hand i samma lag kan ta oss så här långt och konkurrera mot lag i rena elitmiljöer. Det stärker oss inför framtiden.

//Fredrik Almander

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-11

Senast uppdaterad: 2024-04-11

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!