Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Enköpings HF P14

"Det är väldigt kul att få möta lag som vi inte spelat mot innan, dessutom helt säkert väldigt duktiga lag. Det ser vi fram emot!"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Väldigt kul för spelarna att få uppleva en handbollsfest och en härlig avslutning på säsongen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi spelade en jämn grupp med tre duktiga andra lag. Vi var tvungna att vinna sista matchen i gruppen för att gå vidare. Grabbarna gjorde en fin match med härligt stöd från läktaren hemma i Enköping

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Det är ju första gången med tanke på grabbarnas ålder.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Det är väldigt kul att få möta lag som vi inte spelat mot innan, dessutom helt säkert väldigt duktiga lag. Det ser vi fram emot!

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det bestående intrycket är att det är en balansgång mellan tävlan och inkludering. Alla ska tycka det här är kul och utvecklande. Ytterligare intryck är att det finns jättemånga duktiga spelare, ledare och domare runt om i Sverige

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett lag som inte ger upp och som tar hand om varandra.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi blandar handboll och styrketräning i en lagom mix. Vi jobbar mycket med individuella färdigheter som passa, stega, skjuta och snedställning. Spelmönster är inget vi tränar på särskilt mycket. Vi är en träningsgrupp som består av 07/08/09 och vi betraktar det som ett lag. Så den här framgången är minst lika mycket 07/08s förtjänst.

// Martin Boquist, tränare

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-12

Senast uppdaterad: 2024-04-13

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!