Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Ystads IF HF P18

"Erfarenhet man bör ha med sig är att helgen är lång med många matcher. Återhämtning får man trycka in där det går"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Känns självklart jättekul, framförallt för spelarna som kämpar varje dag.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vinst eller kryss var ett måste för att säkra plats i finalspelet.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja. Det blev vinst i klassen P16 för delar av detta gäng. Erfarenhet man bör ha med sig är att helgen är lång med många matcher. Återhämtning får man trycka in där det går.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Ingen uttalad förväntning mer än att vi hoppas det blir den handbollsfest som det brukar vara.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken? Har varit en kul resa med spelarna, kan dock tycka att i klassen P18 är det på gränsen med 5-lagsgrupper där man spelar 4 matcher på 2 dagar.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Förhoppningsvis bra och rolig handboll.

Berätta lite mer om ert lag.
Grupp bestående av -05 och -06 som är ”handbollare” och som allt som oftast har jäkligt bra humor. Finns lite interna strider när det gäller vilket fotbollslag man håller på, annars kommer dom jäkligt bra överens…

// Ystads IF HF P18, Christian Brink.

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-13

Senast uppdaterad: 2024-04-13

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!