Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Åhus Handboll F14

"Bara att få komma upp till finalspelet är en seger i sig känns det som och resan dit har varit otroligt spännande"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Fantastisk roligt och tjejerna i laget tycker det ska bli superspännande att få åka till Uppsala! Jättekul att vi lyckades ta oss hela vägen till Finalspelet.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Det var en väldigt jämn grupp med flera bra lag och inför sista matchen behövde vi spela minst oavgjort, då hade det avgjorts på målskillnad. Det slutade med seger och vi lyckades vinna gruppen.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Det är första året vi är med i USM så det blir även första året med finalspel.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Bara att få komma upp till finalspelet är en seger i sig känns det som och resan dit har varit otroligt spännande. Många gånger är det resan mot målet som är det roliga och när nu målet är nått så är det klart att vi siktar på medalj.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken? Vi tycker det har varit ett väl fungerande USM-spel och flera bra föreningar har arrangerat de olika stegen. Vi har inte behövt resa så långt tidigare men nu blir det en längre resa vilket tjejerna tycker ska bli spännande.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Publiken kommer att få se ett supertaggat Åhus som kommer att göra allt för att vinna varje match.

Berätta lite mer om ert lag.
Åhus F09 är ett gäng tjejer som har spelat ihop sedan 6-årsåldern och det är väl sammansvetsade. De är oerhört träningsflitiga och det har gett resultat. De har gått långt i många cuper och är nu taggade till tusen att göra sitt bästa i finalspelet.

//Ted, Bosse & Dan, tränare för Åhus F09

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-14

Senast uppdaterad: 2024-04-14

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!