Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HK Aranäs P16

"Vi gillar att spela med fart framåt men har vår största trygghet i vårt försvar och målvaktsspel"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns så klart jätteroligt. Vi alla vet vilken handbollsfest det brukar vara under finalspelet och att då få medverka är så klart fantastiskt.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Inför sista matchen i steg 4 var vi redan kvalificerade för finalspelet. Dock hade vi en tuff match mot Sund där förutsättningarna var att vi fortfarande behöver ta poäng för att bli 1:a i gruppen.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja, det har vi varit. Senaste gången vi medverkade med aktuell kull så lyckades vi ta hem bronset. Det är också väldigt roligt med massa bra och rolig handboll under samma tak. Att få delta i finalspelet är en av de stora höjdpunkterna under säsongen.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Förväntningarna är såklart att skapa minnen för livet. Vi kommer förbereda oss så bra vi kan för att maximera de dagarna som finalspelet är. Utöver det förväntar vi oss flera tuffa matcher mot flera bra lag. Vi hoppas också att fler lag från HK Aranäs lyckas avancera så att vi kan heja på varandra.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi började säsongen med två lag. HK Aranäs Blå har haft en fantastisk fin utveckling under säsongen och lyckades avancera till steg 4, vilket vi är otroligt stolta över. HK Aranäs vit började sin resa nere i Halmstad där vi enbart fick två matcher, vilket var lite synd. Därefter en trevlig helg i södra Stockholm med Spånga HK som arrangörer, för att sedan få
uppleva ett steg 4 på hemmaplan vilket var oerhört minnesvärt. Intrycken är så klart att SM alltid är lite speciellt med lite extra nerver men att killarna behärskat det väldigt bra och lyckats vinna alla matcher än så länge.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett handbollslag som spelar med fart och förlitar sig mycket på individuell teknik både i sitt anfallsspel och försvarsspel. Vi gillar att spela med fart framåt men har vår största trygghet i vårt försvar och målvaktsspel. Utöver detta kommer publiken givetvis att få se ett fantastiskt gäng som gör allt för varandra ute på planen.

Berätta lite mer om ert lag.
HK Aranäs Vit är ett lag som besitter kvalité i samtliga spelare. En av våra absoluta styrkor är att kunna rulla runt på alla spelare. Det är ett lag som spelat ihop i många år, utöver detta finns det en fantastisk lagsammanhållning i detta laget där alla vill värdera lagets prestation högst.

//Linus Mårtensson

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-15

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!