Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HK Silwing-Troja P18

"Vi är inga favoriter, men vi kommer gå in i finalspelet helhjärtat och göra allt för att vinna så många matcher som möjligt"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns fantastiskt roligt och häftigt. Vi är en liten klubb med få resurser om man jämför övriga lag som är i finalspelet i P18, så för oss är det här oerhört stort.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Inför våran sista match så spelade vi mot Eskilstuna Guif och var tvungna att vinna den vilket vi gjorde. Efter det så spelade Allingsås mot Kristanstad och där var Allingsås tvungna att vinna för att vi skulle avancera oss till finalsteget och det gjorde dom, så det blev vi och Allingsås som gick vidare.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Spelarna har varit med förut, men med en annan ledarstab, så det är första gången som den här ledarstaben med spelarna går in i finalspelet, men jag tror att spelarnas största erfarenhet är att försöka vara i hallen så lite som möjligt. Vi kommer spela match och efter matchen så kommer vi att försöka vara borta från hallarna så mycket som det går för att få dom bästa möjligheterna att lyckas. Sen handlar det ju alltid om att sova, äta och återhämta sig på bästa sätt och det är jag säker på att spelarna vet hur dom ska göra.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Förväntningarna är väldigt höga. Att spela ett finalsteg i P18 är bland det svåraste och tuffaste man kan göra. Samtidigt som att det kommer bli enormt roligt att få mäta sig med dom absolut bästa lagen i Sverige, sen så är allt i Uppsala väldigt häftigt uppstyrt så våra förväntningar är väldigt höga.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken
Det skulle vi säga var våran extremt tuffa steg 2-lottning där vi fick möte RIK samt Skövde i en avgörande match om vilka som skulle avancera.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Där kommer man få se en snabb och fartfylld handboll med ett aggressivt försvarspel där vi ibland kommer lyfta högt och ibland ligga lågt beroende på vilka vi möter.

Berätta lite mer om ert lag.
Förutom att vi spelar med fart och aggressivt försvar så är vi en väldigt fin grupp där alla kan umgås med alla och gör allt för varandra både på planen och utanför. Vilket jag tycker är en väldigt viktig egenskap för att ett lag ska lyckas med bra resultat och nå framgångar. Vi är inga favoriter, men vi kommer gå in i finalspelet helhjärtat och göra allt för att vinna så många matcher som möjligt.

// Joakim Lindahl, huvudtränare

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-16

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!