Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IFK Tumba HK F16

"De bestående intrycken från säsongen är att USM-spelet tillför en extra krydda till vardagslunken i seriespelet"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns kul såklart och vi försöker njuta av känslan fullt ut. Samtidigt alstras ytterligare motivation för höja nivån ytterligare i verksamheten och bli ännu bättre tillsammans.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Inför sista matchen i Steg 4 var förutsättningarna för avancemang glasklara. Vid vinst var resan till Uppsala spikad, vid eventuell förlust kunde vi vara klara ändå beroende på resultat i andra matcher.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja, detta blir lagets tredje raka finalspel. Fantastisk prestation i sig själv, vilket man inser om man stannar upp och tänker efter. För oss har det varit viktigt att ta in det emotionella värdet av lagets prestation och låta den positiva energin ladda upp slitna spelare. Lärdomarna från tidigare år är att man måste komma till Uppsala väl förberedd mentalt, fysiskt och taktiskt för att kunna nå en så bra prestation som det är möjligt. Vid ankomsten till Uppsala kliver laget in i en cirkusbubbla som innehåller en berg- och dalbanetur på tre dagar, bokstavligt talat.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Som underåriga kommer vi till start med lite lägre resultatkrav, men desto högre prestationskrav. Vi vill nå vår maxkapacitet och helst ”persa”, sen får vi se vad det leder till i resultatväg. Allting kan hända, och det kommer det nog att göra.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
De bestående intrycken från säsongen är att USM-spelet tillför en extra krydda till vardagslunken i seriespelet. Svårighetsgraden ökar för varje omgång och det skapar hela tiden en längtan till nästa möjlighet att få mäta sig med övriga landet. Årets USM resa har tagit oss från Härnösand, via Tumba och Ystad för att slutligen stanna i Uppsala.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi hoppas kunna bjuda på ett fartfyllt och kreativt spel över hela banan. Oavsett om vi spelar på försvars- eller anfallshalvan av banan vill vi försöka ha initiativet i matchen och påverka spelet hela tiden.

Berätta lite mer om ert lag.
IFK Tumba HK F16 består mestadels av tjejer födda 2008, vi har ett par födda 2007. Tjejerna har tränat och spelat tillsammans under många säsonger. Vi är ett lag bestående av ambitiösa vinnarskallar som jobbar hårt tillsammans för att utvecklas, såväl individuell såsom kollektivt.

I skrivande stund består laget av drygt 20 tjejer som till vardag spelar seriespel i två olika serier.

Vi har en engagerad föräldraskara som följer oss land och rike runt på läktarplats. De tillför mycket energi och glädje under en lång säsong med sitt stöd för tjejerna.

//Tränarna

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-17

Senast uppdaterad: 2024-04-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!