Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Skuru IK F18

"Alla matcher blir som final, spelare och ledare måste vara påkopplade under hela finalsteget"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Vi känner en stolthet att vara bland dom 8 bästa i åldersklassen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi var tvungna att ta minst en poäng mot AIK för att gå vidare som grupp 2:a.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja vi har varit med några gånger. Att se till att förberedelser är viktig del av att kunna prestera mot väldigt bra lag. Alla matcher blir som final, spelare och ledare måste vara påkopplade under hela finalsteget.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Att vi får bra matcher och kan visa upp hur bra spelarna är.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Alla minnen som vi kan ta med oss, både framgångarna men även lärdomarna från motgångarna.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Spelare som kommer göra vad de kan för att prestera bra som ett starkt kollektiv. Ett arrogant Nackalag med smak av kaos.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag blandat 05 och 06, 05 var med och tog silver och 06:orna spelade till sig guld i förra årets finalspel, så rutin ifrån finalspelet finns det. Truppen har under säsongen spelat matcher i div4, div 1, juniorserien och några har provat på Handbollsligan där vi har arbetat med utveckling på alla nivåer. Nu ska det bli spännande att se hur vi får ihop truppen att prestera, njuta och ha kul tillsammans under helgen.

// Tränarstaben F18

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-17

Senast uppdaterad: 2024-04-17

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!