Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Alingsås HK F18

"Att delta i finalspelet är ett minne för livet, och vi kommer att njuta, men utan att göra avkall på det sportsliga fokuset"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns fantastiskt! Att nå finalspelet i F18-klassen finns med i klubbens tydliga vision för damsidan, och var en av målsättningarna för vår juniortrupp den här säsongen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi behövde vinna vår avslutande match i steg 4 för att säkra avancemang till finalspelet. Vi mötte H43 och gick in i den matchen med ganska bra självförtroende. H43 är ett bra lag, men vi hade haft en stigande formkurva genom de tre inledande matcherna, och kände att vi hittat vårt spel, och vann ganska komfortabelt.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja, merparten av vårt lag består av spelare födda 2006, som var med i F16-klassen förra året. Det är många matcher på kort tid, och det gäller att matcha klokt, och vara väl förberedda.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser framemot att återigen kliva in i ”USM-bubblan” tillsammans med våra spelare, och försöka få ut mesta möjliga av varandra. Att delta i finalspelet är ett minne för livet, och vi kommer att njuta, men utan att göra avkall på det sportsliga fokuset. Vi tar en match i taget, och spelar alltid för att vinna.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?Vi tycker alltid att det är kul att vara med i USM, och det blir en liten nivåhöjning, lite mer allvar än den vanliga serielunken.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
En positiv och fartfylld handboll.

Berätta lite mer om ert lag.
Ett lag där merparten av spelarna är födda 2006, kryddat med ett par 05:or och ett par 07:or. De flesta är AHK:are sedan barndomen, och ett par stycken är inflyttade NIU-elever. Ett gött gäng.

// Torbjörn Johansson

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-18

Senast uppdaterad: 2024-04-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!