Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HK Malmö P18

"Vi ser väldigt mycket framemot att uppleva allt kring finalspelet, både på och utanför handbollsplanen"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns jättebra! Det har varit en lång och tuff resa, så det känns oerhört skönt och stort att vara här.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Innan sista matchen i gruppen mot Vinslöv hade vi skrapat ihop 4 poäng efter 2 vinster och en förlust. Kravet var en vinst om vi skulle ta oss vidare till finalspelet. Det gjorde vi efter en väldigt stabil prestation och kunde därmed boka en biljett till finalspelet.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Som grupp har vi inte varit med om det innan, men vi har spelare som tidigare har varit med i finalspelet med deras respektive barndomsklubbar. Det var något av det största de upplevt och ser väldig mycket framemot att komma tillbaka till Uppsala.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi har i första hand en förhoppning om att få några fantastiska dagar i Uppsala. Vi ser väldigt mycket framemot att uppleva allt kring finalspelet, både på och utanför handbollsplanen. Med andra ord är vi redo att vara en del av Sveriges största handbollsfest!

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi står tillbaka med en del intryck. Framförallt ha vi fått en massa upplevelser och fått möjligheten att resa iväg i både steg 1, 3 och 4. Vi har spelat mot många duktiga lag, haft många duktiga domare, träffat en massa nya människor och upplevt städer som Karlskrona, Halmstad och senast Örebro. Alla arrangörer har gjort ett stort och bra jobb. Vi har bara varit nöjda!

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Publiken i Uppsala kan förvänta sig finalspelets roligaste handboll!

Berätta lite mer om ert lag.
HK Malmös P18 är en grupp av killar som är ambitiösa och duktiga. Men framförallt är det killar som har enorm personlighet och karaktär, som blir tydlig när de går på planen.

// Naman, Elias, Jimmy och Simon; Tränarteam för HK Malmö P18

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-18

Senast uppdaterad: 2024-04-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!