Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IFK Malmö HF P14

"Det märks verkligen, på träningar och matcher, att handbollen betyder så mycket för dem. Det är väldigt kul att se"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns såklart superkul. Det är extra roligt då vi är en förening som mestadels satsar på ungdomshandboll och det är kul att se att det lönar sig!

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi behövde vinna mot Kävlinge HK för att ta oss vidare. Lika hade inte räckt då de besegrat övriga lag i vår grupp med bättre målskillnad. Efter en lång och tuff match drog vi det längre strået med hjälp av ett fint publikstöd.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, då detta är första gången våra killar spelar USM.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Att det ska spelas bra handboll vart man än tittar, att det är mycket publik och att vi, som lag, framförallt har roligt tillsammans.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Att det är väldigt jämnt och att det finns många duktiga lag där ute i Sverige. Det är inte så mycket som skiljer lagen emellan utan det avgörs snarare på vilja och inställning än något annat. Och det är ju såklart charmen med handboll!

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
De kan förvänta sig att få se ett lag som spelar ett tufft och fysiskt försvarsspel och som gillar att spela fartfylld handboll.

Berätta lite mer om ert lag.
Vårt lag är ett väldigt fint gäng där många av killarna har spelat ihop sen barnsben. Det märks verkligen, på träningar och matcher, att handbollen betyder så mycket för dem. Det är väldigt kul att se. Killarna älskar att tända till när det gäller men har en tendens att spela lite sämre mot sämre motstånd. Bortsett från deras handbollsmässiga kvaliteter är det en skojfrisk grupp som gillar att skratta ihop och ha kul tillsammans. Värt att nämna är att de jämt vill, till sina tränares stora förtret, spela fotboll på uppvärmningen trots att deras Zlatan-liknande egenskaper tycks lysa med sin frånvaro. Men kanske att de denna vecka ska bli belönade med det. De har ju trots allt tagit sig till finalspel!

// Adam Belfrage, tränare IFK Malmö HF P14

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-18

Senast uppdaterad: 2024-04-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!