Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Täby HBK F14

"Vi förstår nog inte ännu att vi har gått till finalspelet, det trodde vi inte i augusti när tjejerna hade sin uppstartshelg"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Vi förstår nog inte ännu att vi har gått till finalspelet, det trodde vi inte i augusti när tjejerna hade sin uppstartshelg. Vi är väldigt stolta över att ha gjort detta hittills och ser fram emot en rolig helg i Uppsala.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Efter 3 raka vinster hade vi enligt min matte råd att förlora med 9 bollar mot IFK Malmö men fick till ytterligare en fin insats och vann med 6 bollar.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej detta blir första gången med allt vad det innebär, spännande spännande.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Roligt och spännande att få vara med om detta och få chansen att se massor av bra spelare i dom olika klasserna. Njuta av stunden och göra våran grej. Vi förväntar oss domare med bra spelförståelse. Skall bli väldigt roligt, minne för livet.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Tjejerna har stått för fina prestationer i matcherna och dom har fått mycket beröm och lovord. Flera av stegen har varit bra arrangerade, det klart bästa var i steg 4 när HK Country var arrangör, hur bra som helst.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett ganska snabbt spelande lag som trycker på allt. KÄMPA!

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag på 25 tjejer och 3 ledare som tränar hårt och vill gå långt. Vår grupp/verksamhet har hittat ett träningsupplägg som just nu passar våran grupp väldigt bra där vi har betoning på saker som är viktiga för oss.

Ett lag med många olika spelartyper, ett ödmjukt lag.

// Linusfloyd Johansson

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!