Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Ystads IF HF P16

"Finalsteget är ju en fin värdemätare för hur laget står sig i konkurrens med Sveriges bästa lag"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack! Det känns otroligt bra och roligt! Vi har jobbat hårt för att ta oss hit, och det är alltid extra skönt att uppnå ett mål med säsongen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi hade vunnit de tre första matcherna, men ändå var vi piskade att göra en bra match mot OV Helsingborg i sista matchen. Det är ett lag som vi mött många gånger. De känner oss, vi känner dem, så det är alltid lite extra spänt i sådana möten. Vi gjorde en bra match, tog ganska snabbt ett grepp och höll kvar vid det ända in i slutet.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja, 2022 var vi i final i P14-klassen, och vann. Flera av spelarna som är med det här året var också med då, så de känner till upplägget och arenan. Vi får hoppas att det är till vår fördel.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser fram emot en trevlig helg med många bra matcher. Flera av lagen har vi stött på tidigare, men det finns också lag som vi inte har så bra koll på. Finalsteget är ju en fin värdemätare för hur laget står sig i konkurrens med Sveriges bästa lag.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det har varit fina arrangemang i alla tre steg vi har spelat, och vi har varit nöjda med vår insats. Det är ett härligt gäng killar som är med i laget och det är en ynnest att få vara med och coacha dem.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
De kommer att få se ett varierat spel, både snabbt och fysiskt, med bra kvalitéer på alla positioner.

Berätta lite mer om ert lag.
Ystads IF HF P16 lag 1 består av killar födda 2007. Merparten har spelat handboll tillsammans sedan boll och lek, men vi har också fått förstärkning under åren, inte minst sedan de börjat gymnasiet med nya spelare från Ystads NIU-verksamhet.

Största delen av laget tränar och spelar som ett juniorlag och möter då oftast spelare som är några år äldre vilket ger en bra utmaning, både fysiskt och handbollsmässigt.

Det är ett härligt gäng med bra sammanhållning och en stark målmedvetenhet, blandat med en stor skopa humor.

// Ledarstaben för Ystads IF HF P16 lag 1

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-19

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!