Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: BK Heid P14

"Vi är ett lag som spelar en handboll med mycket känsla och glädje. Publiken kommer att få se roliga inslag blandat med mindre roliga inslag"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Stort tack! Det känns oerhört bra. Deltagandet i årets upplaga av USM har självklart varit en av säsongens största höjdpunkter och vi har sett seriematcher och övriga turneringar som en utvecklingsresa mot USM och därför känns det otroligt roligt att alla träningar, fyspass och matcher har skapat en utveckling som tog oss fram till finalsteget.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Genom grupplottningen ställdes vi med första match mot duktiga Eslövs HF som av många tippats som den självklara gruppvinnaren. Genom en kollektiv insats kunde vi med några måls marginal vinna matchen. På söndagsmorgonen ställdes vi mot Lugi HF och efter en tveksam inledning kunde vi ta oss i kragen och till slut få in bollarna bakom Lugis otroliga målvakt som inledningsvis räddade allt. Det var med andra ord en nervös väntan när vi såg matchen mellan Eslövs HF och IFK Skövde HK där gruppsegern skulle säkras genom en poängförlust för IFK Skövde HK. Vanligen stöttar vi i västra handbollsdistriktet varandra men just i denna match låg sympatierna helt klar hos Eslövs HF. Resultatet gick den väg vi hoppats på och därför var vi redan klockan 11:30 på söndagen gruppsegrare i kavaj. Sista matchen lovade vi varandra att spela med värdighet och göra vårt bästa och därutöver träna på en del saker som inte riktigt fungerat under helgen.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, vi i laget har inte varit i finalsteget förut.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi vet att matcherna som nu väntar kommer bli oerhört tuffa. Grupplottningen ser intressant ut då vi får med oss våra närmaste grannar IK Sävehof som vi träffar på då och då, men de övriga två lagen är i princip nya bekantskaper. Vi kommer att åka till Uppsala och njuta av upplevelsen att få delta i ett finalsteg men också med en stor portion ödmjukhet inför de andra lagen som verkligen är riktigt duktiga lag.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
USM är en tävling som engagerar både spelare och ledare. USM som löper över säsongen skapar en motivator att träna och pressa sig hårt. Det är utan tvekan spännande att få delta i en nationell tävling där i princip alla lag – från norr till söder – deltar, om än på olika platser.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi är ett lag som spelar en handboll med mycket känsla och glädje. Publiken kommer att få se roliga inslag blandat med mindre roliga inslag. Laget har försökt spela med mycket tempo hela säsongen utan att riktigt lyckats, så det kanske är det oväntade inslaget.

Berätta lite mer om ert lag.
Laget består av 18 killar födda 2009/2010 men som ofta tränar och matchas tillsammans med våra killar födda 2008. Vi åker på många cuper och kommer från en förening där vi gör mycket saker tillsammans. Precis efter Uppsala åker vi till Hallsberg på föreningscup där vi vanligen är uppemot 20 lag från bollklubben och innan Uppsala har vi varit i Danmark tillsammans med över 100 andra spelare från vår förening. Sammanhållningen är med andra ord stor både inom laget men också mellan våra lag i föreningen. Det är nog denna sammanhållning och stöttning som i hög grad har bidragit till att vi nu är i finalsteget.

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-20

Senast uppdaterad: 2024-04-20

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!