Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IK Sävehof P16

"Vi tar med oss från säsongen att aldrig underskatta motståndet och att det finns många olika typer av lag som gett oss nya utmaningar"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns väldigt bra med tanke på hur starten av säsongen såg ut.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi var tvungna att vinna matchen för att gå vidare och det var det vi siktade på hela tiden.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Majoriteten av laget har inte varit det, gruppen är alltså ganska ny till finalspelet. Klubben har ju varit det innan vilket gör att äldre spelare bidrar med mycket erfarenhet.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi förväntar oss en rolig helg med tuffa matcher. Vi är glada om vi kan knipa någon match.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi tar med oss från säsongen att aldrig underskatta motståndet och att det finns många olika typer av lag som gett oss nya utmaningar.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Publiken kan förvänta sig snabbt bollsläpp med hot från många positioner.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett gäng väldigt tävlingsinriktade killar som alla hatar att förlora. Vi har en blandning av spelare som varit i klubben sedan handbollsskolan och några som anslutit i och med att de börjat på Partilles handbollsgymnasium. Trots detta har vi blivit tighta och växt ihop mer och mer under säsongens gång och ser fram emot att få avsluta den tillsammans i Uppsala.

// Axel Davidsson, spelare och lagkapten i Sävehof P16

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-21

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!