Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IK Sävehof F18

"Vi förväntar oss tuff konkurrens, fyllda läktare, men vi är redo att möta utmaningen med entusiasm och laganda"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns helt fantastiskt att vi har tagit oss hit! Att säkra vår plats i finalspelet har varit ett mål under hela säsongen och vi ser detta som en bekräftelse på all den hårda träningen samt engagemang vi lagt ner under säsongen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi var klara för att gå till finalspelet, men vi ville avsluta med en stark sista match bakom oss.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
USM 2022–2023 vann de som är födda 2005 tillsammans med de födda 2004 SM-guld, medan de födda 2006 tog hem silver.

2021–2022 spelade både 2005- och 2006-åldersgruppen tillsammans i F16 SM-finalen.

Inför årets finalspel har vi lärt oss att det är en fantastiskt rolig helg, men också att det krävs mycket av alla inblandade för att gå hela vägen.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Inför det kommande finalspelet ser vi fram emot en spännande och rolig helg där vi vill slåss om medaljer. Vi förväntar oss tuff konkurrens, fyllda läktare, men vi är redo att möta utmaningen med entusiasm och laganda.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
USM-helgerna är verkligen något alla tycker är extra roligt under säsongen, man ställs mot lag man inte möter lika ofta och mer publik på läktarna. Vi har haft en lärorik resa genom USM och kommer ta med oss mycket nu till finalhelgen.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett energifullt lag som spelar fartfylld och kreativ handboll med en stabil defensiv.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag med ambitiösa tjejer födda 2005, 2006 och några 2007 som alla tränar tillsammans flera gånger i veckan och under säsongen har vi spelat Division 1 och F19 serien ihop. En av många faktorer som gjort att det gått så bra under säsongen är på grund av att vi är ett sammansvetsat lag som har väldigt roligt ihop både på och utanför plan.

// Maja Portillo, Lagkapten IK Sävehof F18

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!