Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Önnereds HK F16

"Det ska bli oerhört kul och komma upp till Uppsala och kliva in i handbollsbubblan"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns oerhört bra! Något tjejerna verkligen förtjänat och har börjat ladda upp för rejält.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi var tvungna att vinna sista matchen mot Ystad för avancemang. Ystad hade samma förutsättningar vilket resulterade i en mycket jämn match. Vi lyckades tillslut dra det längsta strået och vann med två.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Önnereds F16 var i finalspelet även förra året men då bestod laget till allra största delen av 06:or. Däremot att få ha sett och tränat med så pass duktiga tjejer under förra och delvis denna säsong sätter såklart sina spår. Det visar vad som krävs!

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Det ska bli oerhört kul och komma upp till Uppsala och kliva in i handbollsbubblan. En rolig helg med massa spännande matcher och bra handboll.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
I USM har vi haft två lag, där det andra laget lyckades ta sig till steg 3 efter fina prestationer. För varje steg har spelarna tagit stora steg, både vad gäller laget och individerna. Vad gäller laget som tagit sig till finalspelet har vi varit lite ojämna vad gäller våra spetskompetenser vid de olika stegen, vilket dock har reflekterat vad vi har lagt mest fokus på inför. Under steg 3 var defensiven nyckeln och under steg 4 offensiven. Men vi vet att vi kan båda delar vilket är viktigt att ha med sig.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett tufft försvarsspel och en kreativ offensiv med många fina individuella prestationer.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är en trupp på ca 40 spelare där vi spelat seriespel i både A-flickserier och juniorserien. Vi fick inför säsongen några spelare som kommit in på Katrinelundsgymnasiet vilket inneburit att fokus har legat på att lära känna varandra och bygga upp ett bra spel som vi alla trivs med. Laget speglar en stark vilja där vi aldrig ger upp!

// Annie Lindfors Ljuhs, tränare A-flickor Önnereds HK

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!