Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Ystads IF HF F14

"Det är första tjejlaget från Ystads IF som tar sig till finalspelet någonsin vilket känns extra roligt"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Fantastiskt kul. Det är första tjejlaget från Ystads IF som tar sig till finalspelet någonsin vilket känns extra roligt.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vinst eller lika var det som gällde för att gå vidare.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, detta blir första gången.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Först och främst ska det bli fantastisk kul och en härlig upplevelse som förhoppningsvis tjejerna minns livet ut. Det är de 8 bästa lagen i Sverige så spelmässigt kommer det bli tufft och utmanande och vi ska försöka gå in i varje match och göra vårt bästa och bjuda upp till bra kamper.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken? Rolig upplevelse med många matcher. Kul att få åka iväg på hotell och skapa minnen tillsammans. Steg 2 skulle vi nog säga var tuffast rent spelmässigt. Fina arrangemang av lagen som arrangerat. Kul att få möta så mycket nya lag man inte brukar möta.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett lag som spelar en fysisk handboll och med många vinnarskallar.

Berätta lite mer om ert lag.
Vårt lag är ett gäng tjejer där de flesta är födda 09 och 2 st 10. Många av dem har tränat ihop sen de var 6-7 år gamla och tillbringar större delen av sin fritid i Arenan. Vi är sex ledare som hjälps åt och vi har två lag i seriespel F15 och F14 1.

// Michelle Fyhr Seifert

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!