Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: LUGI HF F18

"Vi har speltyper som är ganska ovanliga på högsta ungdomsnivå men som är extremt underhållande att titta på"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack! Det känns bra. Vi fick kämpa för att komma hit i en tuff steg 4 grupp men lyckades till slut. Nu är vi med och vi ska se till att fasthålla känslan.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Förutsättningen var att vinst eller oavgjort gav oss en biljett till finalspelet. Vi kunde även förlora sista matchen med 7 mål efter Skövde vann sista matchen mot GUIF.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Majoriteten av gänget var med i finalspelet förre säsongen även de som var yngre förre året var med i samma trupp som nu. Erfarenheten därifrån är viktigt. Hetsen om att ta sig till finalspelet och prestera bra när man är där lägger tydligt press på spelarna som ambitioner om att ta sig hit. Har man varit i Uppsala innan då finns samma nervositet inte på samma sätt inför första matchen

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi förväntar oss en ”dog fight” för att ta oss till semi-finalerna och om det lyckas då blir ännu en tuff match. Varje match blir svintufft oavsett vem av lagen som anses som favoriter innan matchen. Det kommer några skräller det är helt säkert!

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi var väldigt nöjda med steg 3 där vi var extremt dominerande och tryckte ner ganska bra motståndare. Sen var det bra för oss att få flera tuffa matcher i steg 4 där vi fick kämpa som djur för att ta en plats.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Unika speltyper. Vi har inte två spelare som påminner om varandra. Vi har speltyper som är ganska ovanliga på högsta ungdomsnivå men som är extremt underhållande att titta på.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag där ungefär hälften är födda 2005 och hälften födda 2006. Vårt lag består av spelare som tillhör vårt A-lag träningsmässig och spelare från vårt U-lag som precis har vunnit Division 2 och nu är klara för spel i Division 1 nästa säsong. Flera av spelarna har känt på minuter i Handbollsligan och flera har även fått uppleva att spela i ungdomslandslag.

// Ledarna i Lugi HF F18

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-23

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!