Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: LUGI HF P16

"Att nå finalspelet känns såklart mycket roligt – killarna har jobbat hårt sedan sommaren för att följa sin dröm om att nå dit"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Att nå finalspelet känns såklart mycket roligt – killarna har jobbat hårt sedan sommaren för att följa sin dröm om att nå dit. De flesta killarna har spelat tillsammans sedan minihandbollens dagar och de har alla en önskan att uppleva USM finalspelet i Uppsala. Det är helt enkelt underbart att ha sett lyckan i deras ögon efter den framgångsrika steg 4.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Strax innan förra matchen hittade vi redan lugnet. Laget gjorde ett perfekt jobb i de tre första matcherna och vi hade turen att resten av gruppen spelade lite till vår fördel, så att vi kunde njuta av den sista matchen med känslan av att redan ha varit kvalificerad för finalspelet. Men hela steg 4 har varit en fin upplevelse med mycket fokus och hög energi. En mycket bra organiserad steg 4 i Skånela och intensivt spel med bra motståndare.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Några av killarna har varit i Uppsala för två år sedan och våra 08or-killar spelade finalspelet även förra året. Så vi har lite erfarenhet i teamet, som förhoppningsvis kommer att hjälpa oss att hantera den kommande nervositeten och att njuta av dessa speciella 3 dagar. Men vi har också några spelare som ännu inte varit i Uppsala tidigare men som förhoppningsvis kan dra nytta av de erfarenheter de andra gjort.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi vill njuta av finalspelet och såklart vill laget spela så bra som möjligt. Vi förväntar oss en tuff konkurrens under de tre dagarna - på finalspelet finns det inga lätta spel längre. Alla 8 lag på finalspelet spelade en imponerande säsong och har visat bra handboll under de första etapperna. Det här är sista steget vi jobbat hårt för och det här är utmaningen killarna drömde om - så vi vill ha kul och försöka bli så bra som möjligt och gör vårt bästa.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi hade två väldigt olika delar av USM hittills - den första halvan deltog alla våra spelare och den andra halvan kännetecknades av ett antal skador som vi var tvungna att kompensera. Men utvecklingen av de individuella spelarna och hela laget har inte varit mindre än en glädjefylld resa. Tighta matcher mot imponerande motståndare i alla steg, fantastisk energinivå från våra spelare i alla steg och sist men inte minst: USM är framför allt väldigt roligt och en lärdom för våra spelare.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Det är en bra fråga - men ser vi tillbaka på de senaste två stegen så tror vi att publiken förhoppningsvis kommer att se ett lag som spelar handboll som ett kollektiv, som kommer kämpa mycket för varandra i försvaret för att få energi och helst temporik glädjehandboll.

Berätta lite mer om ert lag.
Som tidigare nämnt spelar de flesta killarna ihop sedan de första minihandbollsdagarna och har gått igenom många gemensamma upplevelser. Dessutom har vi integrerat ett antal yngre spelare från vår 08 årskull som är ett bra tillskott både på och utanför planen. Stommen av laget går också i samma skola och deltar på NIU-programmet i Lund. Två av våra tränare upplevde själva hur det känns att vinna finalspelet i Uppsala för två år sedan med Lugis P18 (03orna) och det kanske är ett gott omen. Dessutom har vi våra två "äldre herrar" som kompletterar ledarteamet som är lika exalterade som laget över att vara i Uppsala. Inte att förglömma en stödjande föräldragrupp runt omkring oss som alltid kliver upp när det behövs och som alltid är ett stort mentalt stöd till både våra spelare och ledare.

// Liam Norgren, Timo Glave

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-23

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!