Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Spånga HK F14

"Det känns helt galet! Vi är jätteglada och stolta över vår prestation som tagit oss hela vägen till finalspelet!"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns helt galet! Vi är jätteglada och stolta över vår prestation som tagit oss hela vägen till finalspelet!

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
I steg 4 visste vi att vi hade en chans men hade stor respekt för våra motståndare. I sista matchen var vi redan klara gruppsegrare efter starka insatser i de tidigare matcherna. Glädjetårar strömmade efter den avgörande matchen mot duktiga Lödde Vikings.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Det är första gången för oss så det är förstås extra spännande och lite pirrigt att komma till Uppsala.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Att vi ska ha roligt och spela så bra vi kan genom att kämpa hårt och aldrig ge upp!

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi har fått chansen att uppleva handbollsarrangemang i olika delar av landet och tar med oss många fina minnen från den resan. Tjejerna med familjer blir som en enda stor familj som hejar tillsammans och delar engagemanget och glädjen.

USM började för vår del i Stockholm där Hammarby stod som värd. Något vi minns särskilt är arrangemanget i Deje där HK Brukspôjkera tagit fram fina statyer till matchens lirare, det var mycket uppskattat! IK Baltichov hade också ordnat allt jättebra med lekar och tävlingar i pauserna. Vi fick sedan chansen att fortsätta USM-äventyret hemma i Smedshagshallen med en fantastiskt publik som hejade fram oss till vidare avancemang! Framför allt minns vi sammanhållningen i laget och utvecklingen tillsammans!

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Förhoppningsvis bjuder vi på en snabb och fartfylld handboll kombinerat med ett tufft försvar och stabilt målvaktsspel. De här tjejerna har hårda pannben och en stark vinnarinstinkt. Det viktigaste är dock att ha roligt så förhoppningsvis syns även några leenden!

Berätta lite mer om ert lag.
Spånga F09 är ett sammansvetsat gäng som gillar att träna och spela matcher. Säsongens höjdpunkt är uppstartslägret i Enköping med alla klubbkompisar! Inför varje match dansar och sjunger vi tillsammans för att komma in i rätt matchstämning. Vårt mantra som vi också skriker strax före matchstart är: Vi kan, vi vill, vi törs, vi ska!

// Stina Wärn, Annelie Nord, Martin Lundin och Elias Lundberg

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-23

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!