Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Önnereds HK P18

"Det gäller att vara påkopplad från början, njuta av upplevelsen och vara lite taktisk med att använda hela laget för att hålla alla friska och krya"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Fantastiskt såklart. Ett delmål för säsongen har varit att ta oss till Uppsala och finalspelet, och väl där kan allt hända.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Det var ganska enkelt: Vid förlust hade vi åkt ut, vid lika beroende på antalet mål kunde vi åka ur (mest sannolikhet var att vi skulle då bli 2:a i gruppen) och vid vinst så var vi gruppsegrare. Killarna hanterade pressen väl och gjorde en kanonmatch och gruppsegern blev bärgad.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja det har nästan alla (för några 07:or är det första gången) varit minst 2 gånger. För 2 år sedan som AP förlorade vi finalen med 1 mål och förra året blev 06:orna 3:a och 05:orna spelade placeringsmatch.

Det gäller att vara påkopplad från början, njuta av upplevelsen och vara lite taktisk med att använda hela laget för att hålla alla friska och krya.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Att vi kommer upp i vår högsta nivå. Gör vi det är vi riktigt bra. Sedan hur långt det räcker återstå och se! Förutom detta så vill jag verkligen att alla killar och ledare verkligen njuter av stämningen och arrangemanget.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken
Vi har vunnit våra grupper från steg 1 till steg 4. Vi har i år rest mycket (inte haft hemmasteg) och fått spela under press. Hoppas det gjort oss lite “starkare”!! Sedan har laget haft många spelare som varit med och bidragit då vi inte alltid fått med oss alla då några av våra spelare har en roll i vårt a-lag.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Förhoppningsvis ett LAG. Vi har duktiga spelare på alla positioner och många som konkurrerar om platserna och vi försöker verkligen vara målfarliga på alla positioner!

Man kommer se ett lag som spelar ett väldigt bra försvar och målvaktsspel. Vi kan spela 3-4 olika försvar och praktiserar detta frekvent under säsongen. Med bra försvarsspel hoppas jag att vi kan bjuda på bra omställningsspel.

I anfall försöker vi spela ett “duellspel” där alla är med och bidrar.

Berätta lite mer om ert lag.
Majoriteten av spelare har spelat i Önnered sedan bollskolan. Under åren har vi kryddat med spelare som valt att flytta till Göteborg. Vi är en trupp på cirka 20 killar som tränar mycket och hårt under många år. Några av killarna tränar kontinuerligt med vårt a-lag och förhoppningsvis ser vi några av våra killar vara "stöttepelare" i vårt seniorlag i framtiden.

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-24

Senast uppdaterad: 2024-04-24

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!