Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IK Sävehof P18

"Det ska bli kul att få tävla bland dom 8 bästa lagen i Sverige och vi hoppas att vi kan skaka dom andra lagen i gruppen"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns såklart väldigt kul och inspirerande för samtliga i och runtomkring laget. Det är något som vi haft som mål med säsongen att försöka ta oss hit.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Inför sista matchen i steg 4 var våra förutsättningar enkla, det var vinna eller försvinna för både oss och vår motståndare LIF Lindesberg. En rolig match med mycket känslor från båda lagen. En nyttig och lärorik situation för vårt lag att stå i matcher som avgör resten av din säsong då alla matcher i finalsteget är likt den vi spelade i Lindesberg.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ja vi har i finalsteget förra säsongen med åldersgruppen 04/05 och lyckades då gå hela vägen. Då bestod truppen av nästan enbart spelare födda 2004 så detta blir en ny upplevelse för majoriteten av våra spelare. Det vi ledare har lärt oss är att varje match är svår och det kommer att vara små saker som avgör om det blir vinst eller förlust och att det kommer stundtals vara svårt för spelarna att kontrollera känslorna då det för många är det största dom hittills upplevt i sina handbollskarriärer och vi behöver hjälpa dom att hantera nervositet, press. Nederlag och förhoppningsvis glädje.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Förväntningarna är såklart höga på hela upplevelsen som väntar oss. Det ska bli kul att få tävla bland dom 8 bästa lagen i Sverige och vi hoppas att vi kan skaka dom andra lagen i gruppen, det kommer bli tufft men vi tror absolut att vi kan göra det jobbigt även om vi vet att uppgiften framför oss är väldigt svår.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?Säsongen har varit lång och det har flera gånger sett mörkt ut för oss men vi har hittat någonting i gruppen som gör att vi hittat sätt att komma tillbaka på och som i slutändan gör att vi är där vi är. Men vi har växt som lag både på och utanför planen under säsongen och jag hoppas att vi kan växla upp ytterligare till finalsteget.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Dom kommer få se ett lag som kontrar och springer på allting, vi är inte det största laget men vi springer hela tiden och har hittat en bra variation mellan defensivt och offensivt försvar.

Berätta lite mer om ert lag.
Laget består mestadels utav spelare födda 2006 som även kommer vara med och tävla kommande säsong i USM. Många av spelarna spelar till vardags i vårat division 1 lag HK S-hof som spelare i Division 1 Södra. Ett roligt gäng som kommer kriga ända in i det sista.

// Linus Ekman, tränare

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!