Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: LUGI HF P14

"Vi förväntar oss en härlig inramning med mycket folk, bra handboll och spännande matcher i god anda"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack och det känns fantastiskt roligt. Det var en av målsättningarna när säsongen startade och laget har arbetat hårt och målmedvetet för att nå fram. Tyvärr lyckades vi inte få med båda våra lag hela vägen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi var redan klara gruppvinnare när vi skulle spela sista matchen.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Vi har inte varit på finalspelet tidigare men har förstått från Lugilag som tidigare varit med att det är en fantastisk upplevelse.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi förväntar oss en härlig inramning med mycket folk, bra handboll och spännande matcher i god anda.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi har haft en fantastisk resa och haft förmånen att få vara med i välorganiserade steg med trevliga arrangörer på trevliga platser och även fått möjligheten att möta och mäta oss mot många bra handbollslag.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
De kan förvänta sig ett fysiskt lag med mycket fart och stort hjärta som jobbar för varandra och ger allt i alla situationer. De kan också förvänta sig ett lag som spelar schyst och uppträder korrekt mot samtliga inblandade.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi har en trupp på ca 30 spelare och vi har haft två jämna lag i USM. De flesta av spelarna har spelat handboll sedan de var små. Vi är inte fysiskt störst men kompenserar det med bra inställning, mycket fart, flera tekniskt duktiga spelare och en härlig sammanhållning.

// Pontus Wahlgren; Huvudtränare LUGI HF P14

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!