Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Norrköpings HK P16

"Alltid extra roligt när man som mindre förening kan vara med och kriga i toppen"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Stort tack. Underbar känsla. Det ligger många timmars hårt slit och engagemang bakom framgången. Alltid extra roligt när man som mindre förening kan vara med och kriga i toppen.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi hade vunnit 3 av 3 och när Täby vann sin 3e match visste vi inför mötet lagen emellan att båda lagen var klara. Så sista matchen handlade om 1a eller 2a i gruppen

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Ett gäng spelare och ledare var i finalspelet förra året i P14. En häftig upplevelse som man tar med sig i livet. Jag tror det kommer vara viktigt att kunna koppla på/av under helgen. Njuta av stunden men gå in i bubblan när det närmar sig match.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser fram emot en helg med många bra matcher och tuffa kamper. Då vi är det enda laget från HF Mitt så blir det kul att få mäta sig med riktigt duktiga lag vi inte möter så ofta eller har mött tidigare. Vi har allt att vinna, inget att förlora.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Rent handbollsmässigt. USM har varit det tydliga målet denna säsong så att få åka till Uppsala och sätta check på finalsteget är en vinst i sig, men vi är inte nöjda ännu.

Allt vi har gjort inför de olika stegen och efter har handlat om att justera och finslipa för att nå det mål killarna satte upp i somras. Underbart att tänka tillbaka och se den utveckling som skett.

Förhoppningsvis har vi prickat rätt och spelar vår bästa handboll nu i slutet av april.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Snabb, teknisk handboll och individuella prestationer blandat med styrkan i kollektivet. Ett lag som aldrig slutar spela och krigar över hela planen.

Berätta lite mer om ert lag.
25 killar som lever för sporten och har sjukt kul ihop. Skratt blandat med koncentration när det behövs, jag är övertygad om att det är en del av framgången. Många av killarna har spelat sedan bollek men det har också kommit in spelare från andra föreningar i närområdet under åren. En tajt grupp som känner varandra väl och vågar ställa krav på sig själv och omgivning för att hela tiden utvecklas

// Tränarteamet NHK P16 genom Alex Malmgren

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-26

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!