Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Ystads IF HF P14

"Det ska bli kul att se hur vi mäter oss mot Sveriges bästa lag i den här åldern"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack! Det känns såklart väldigt roligt och spännande! Allt slit som laget har lagt ner har gett resultat, och vi är otroligt glada över det.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi mötte HK Ankaret i sista matchen. Båda lagen hade vunnit sina två första matcher. Det skilde dessutom bara ett mål i målskillnad, till Ankarets fördel. Förutsättningarna var enkla, vi var tvungna att vinna för att ta oss vidare. Ankaret var arrangör, och vår publik hade bara en knapp timme dit, så trycket i hallen var bra. Det var en jämn match ända fram till c:a 5 minuter kvar då vi gör ett litet ryck som vi håller ända in i slutet. Även om vi gått obesegrade genom alla stegen så var det till slut en helt avgörande match som stod mellan oss och Finalspelet. Onekligen blir det extra nervöst för killarna, men vi redde ut det till slut och kunde fira vårt avancemang.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej, det är första gången vi spelar USM.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser fram emot en trevlig helg med många bra matcher. Flera av lagen har vi stött på tidigare, men det finns också lag som vi inte har så bra koll på. Det ska bli kul att se hur vi mäter oss mot Sveriges bästa lag i den här åldern.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi har haft många spelare igång i USM vilket både har varit en utmaning, men också väldigt roligt. USM är en upplevelse som vi vill ge så många som möjligt. Flera av lagen vi har stött på har varit nya bekantskaper, vilket har varit extra roligt. Vi har ett härlig gäng killar som ger oss ledare mycket energi.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
De kommer att få se ett varierat spel, både snabbt och fysiskt, med bra kvalitéer på alla positioner.

Berätta lite mer om ert lag.
Ystads IF HF P14 består av killar födda 2009. De flesta har spelat ihop sedan vi drog igång boll och lek, men vi har fått flera nya spelare genom åren, vilket tyder på att vi är ett lag och en förening som lockar. Vi tränar tre gånger i veckan med fokus på både fysik och uthållighet, men också på ett stabilt försvarsspel.

// Ledarstaben för Ystads IF HF P14

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-26

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!