Gå till innehåll

Video, hemsidor och övrigt

Axelkontroll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ett träningsprogram med syfte att förbättra koordination, stabilitet och styrka i bål, skuldra och axel. Axelkontrollen baseras på forksningsresultat som visar att regelbunden användning av programmet minskar risken för axelskador med 56%.

Centrum för idrottsforskning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Genomför olika typer av gratis seminarum kopplat till idrott samt publikationer kring ämnet.

Handbollspelar- "Block 1" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
På Facebook finns gruppen Handbollspelar- "Block 1" som fungerar som en rekryteringsgrupp där både föreningar som söker tränare och tränare som söker föreningar kan lägga ut inlägg och få tips.

Internationella Handbollförbundets utbildningsportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns gratis tillgång till 3D animationer av rörelser, video förklaringar, symposium och annat digitalt material riktat mot både tränare, spelare, lärare, domare och funktionärer inom både handboll, bechhandboll och parahandboll.

Knäkontroll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ett träningsprogram med syfte att förbättra koordination, stabilitet och styrka i bål, höft, knä och fot. Flera studier på en rad olika idrotter som handboll, fotboll och innebandy har visat att regelbunden användning av Knäkontrollprogrammet markant minskar risken för knäskador.

Ledare som lyssnar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
En digital utbildning av folkhälsomyndigheten om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden. I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

Ren vinnare, utbildning i antidoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.
Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för både idrottsutövare och stödpersonal. Den passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

RF:s Riktlinjer för Barn- och ungdomsidrott
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I svensk idrotts verksamhetsidé står att vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Där beskrivs också att barnidrott ska utgå från lek.

RF/Sisu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns kurser och utbildningar att söka inom idrott, hälsa, kost, välbefinnande och dylikt.

Publicerad: 2022-11-25

Senast uppdaterad: 2023-01-11

Författare:

Email: