Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

#Schysstmatch utbildningar

HF Syd erbjuder olika typer av utbildningar löpande under säsongen varav de flesta av dem är digitala och kostnadsfria tack vare vårt samarbet med Sparbanken Skåne! Alla inom Handbollförbundet Syd är välkomna att deltaga på nedanstående utbildningar för att förbättra vårt matchmiljö!

Grönt kort
Vi använder den av RF SISU framtagna kostnadsfria webbutbildningen för att säkerställa att våra ledare har en bild av handbollens värdegrund. Samtliga ledare skall genomföra Grönt kort. Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Även föräldrar kan genomföra Grönt kort med fördel!

Föräldrarutbildningar
På temat hur kan man bli en bra idrottsförälder åker vi runt om i hela HF Syd och erbjuder kostnadsfria storföreläsningar för att nå så många föräldrar som möjligt.
Föreläsningen genomförs under 2022 och 2023 på olika orter inom HF Syd. Vi genomfört uppskattade föräldrautbildingar i Helsingborg, Lund, Halmstad, Ystad och Kristianstad. ​Planer finns också på utbildingar i Malmö,Växjö och Karlskrona. Vi återkommer med datum.

Matchvärd
I varje hall skall det finnas en matchvärd som hjälper publiken att uppträda schysst. I samarbete med Sparbanken Skåne erbjuder vi kostnadsfria utbildningar:

 

Domarmentor i förening
Våra unga domare behöver stöd i sitt arbete. Vi erbjuder kostnadsfria digitala utbildingar med jämna mellanrum ofast vid säsongstarten. Visionen är att samtliga föreningar med barnverksamhet har en egen föreningsmentor!

 

Regelkunskap för föräldrar
Utbildning för att öka kompetensen hos nyfikna föräldrar som vill lära sig mer om handbollens regler samt för att förstå speler och domarna. Vi erbjuder en kostnadsfria digitala utbildingar med jämna mellanrum ofast vid säsongstarten.

Regelkunskap för 13-åringar
Öka komptenens hos ungdomar födda 2010. Utbildning för att öka förståelsen hos nyfikna spelare som vill lära sig mer om handbollens regler samt för att förstå speler och domarna.

Matchfixning
RF SISU´s utbildningssatsning mot matchfixning hittar du här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-28

Senast uppdaterad: 2023-10-05

Författare: Camilla Rohlén