Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Schysstspelare - kort

Filmen ovan beskriver på ett lättförståeligt sätt hur det fungerar att dela ut ett #Schysstspelare-kort och bilderna i höger menyn visar hur kortet ser ut.

Kortet ska gå till en spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt under matchen i respektive lag, och spelaren väljs förslagsvis ut av motståndarlagets ledare i samråd med det egna lagets ledare. Kortet delas ut efter varje match upp till U14. Det skall vara en spelare som uppträtt schysst och bidragit till Fair Play.

Hämta/beställ schysst spelare-kort

Korten kan hämtas på våra kontor i Lund eller Växjö alternativt kan ni mejla info@handbollsyd.se för att be oss skicka schysst spelre-kort till er förening. Korten delas till föreningar i HF Syd kostnadsfritt.

En schysst spelare är en spelare som

- Har en positiv attityd mot medspelare, motståndare och domare

- Har ett vårdat språk och kroppsspråk på plan

- Ber om ursäkt om man råkar göra någon illa

- Lyssnar på sin tränare

- Inte försöker påverka domarens beslut

Använd Schysst spelare-kortet såhär

Dela ut Schysstspelare-korten i samband med att lagen tackar av varandra efter matchen. Det delas förslagsvis ut av motståndarlagets spelare eller ledare i samband med att lagen tackar varandra efter matchen. Om detta inte är möjligt går det utmärkt att det egna lagets ledare delar ut kortet.

Ett tips är att hålla koll på vem av era spelare som har fått kortet under säsongen och försöka dela ut det till så många som möjligt av era spelare. Det kan vara lämpligt att ha en dialog med motståndarlagets ledare om det i anslutning till matchen.

Behöver din förening fler kort? Hör då av dig till info@handbollsyd.se

Publicerad: 2024-03-22

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!