Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

SU 09 HF Syd

Svenska handbollförbundet sjösatte 2018 den nya Spelarutbildningen som ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J, U och A-landslag. Den nya spelarutbildningen 2.0 är synkad med NIU-gymnasierna.

Syftet med Spelarutbildningen

Handbollförbundet Syd vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Syd vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0 Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Fokus ligger på utbildning och inte på uttagning. Alla spelare får var med oavsett nivå.

Läs mer om spelarutbildningens upplägg och fortsättning här

Spelare födda 2009 är välkomna att anmäla sig till omgångens spelarutbildning. Varje spelare anmäler sig själv och kommer att bli kallad till tematräningar.

Första spelarutbildningstillfället är 23 och 24 september (spelaren blir kallad till en av dagarna) och detta tillfälle är gratis då Sparbanken Skåne Ägarstiftelser går in och gör det möjligt för alla spelare i distriktet att erbjudas två spelarutbildningspass gratis. Spelaren kommer att bli kallad till en av dagarna och erbjudas två träningspass på samma dag. Träningsorterna är inte fastställda än men spelarna kommer att bli kallade utifrån geografiskt område och undvika för långa resor till dessa träningspass.

Andra tillfället med spelarutbildning pass 3-4 genomförs den 13 och 14 april, spelaren blir kallad till en av dagarna. Detta tillfälle kostar 350kr per spelare och betalning görs när kallelse till träning har skickats ut, alltså ej vid anmälan. När spelaren klickar i "kommer" i kallelsen betalas avgiften. All administration hanteras i SportAdmin.

Tredje tillfället med spelarutbildningspass 5-6 genomförs den 11 och 12 maj, spelaren blir kallad till en av dagarna. Detta tillfälle kostar 350kr per spelare och betalning görs när kallelse till träning har skickats ut, alltså ej vid anmälan. När spelaren klickar i "kommer" i kallelsen betalas avgiften. All administration hanteras i SportAdmin.

Under hösten 2024 startar Distriktlagsverksamheten för spelare födda 2009 där det är uttagningsbaserade träningar (fortfarande fri anmälan, men det sker en uttagning efter pass 7-8). Träningspass 1-6 är EJ uttagningsträningar, dessa är utbildningsträningar där alla som vill får anmäla sig.

All administration kring HF Syds Spelarutbildning och Distriktlagsverksamhet kommer att ske via SportAdmin och det är enklast om varje spelare anmäler sig själva. Här skapar varje spelare en profil och sedan bokar varje spelare en plats på antingen Spelarutbildningen och/eller Distriktsträning när anmälan är öppen. Efter anmälan sker en gruppindelning och varje spelare bli kallad till träningspass. Spelaren får en kallelse via mail (likt en matchkallelse) och spelaren behöver tacka ja/nej till passet. Nedan ser du datum och när respektive anmälan öppnar.

Anmälan SU 3-4 Spelare födda 09 - HF Syd.
Anmälan öppnar ca två månader innan genomförandet

Anmälan Tränare för spelare födda 2009 - HF Syd
Vi vill skapa en grupp med er som är tränare för spelare födda 09 där vi kan nå ut med information till er som gäller spelarutbildningen.

Klicka här för att komma till anmälningssidan. Länk till annan webbplats.

Träningsdagar
SU 1-2 (2 handbollspass)
23 eller 24 september -23.

SU 3-4 (2 handbollspass och 2 fyspass)
13 eller 14 april -24.

SU 5-6 (2 handbollspass och 2 fyspass)
11 eller 12 maj -24.


Vad vi fokuserar på vid varje träningstillfälle:

SU 1
Utespelare - Individuell försvarsteknik
Målvakater - Grunder
Fys - Lära att träna”Vad händer när du tränar?”

SU 2
Utespelare - Individuell anfallsteknik
Målvakter - Grunder
Fys - Lära att träna”Vad händer när du tränar kondition?”

SU 3
Utespelare - Repetition av individuell försvarsteknik samt man-man-försvar
Målvakter - 9-metersskott
Fys - Lära att träna”Vad händer när du tränar styrketräning?”

SU 4
Utespelare - Samarbete anfall (grunder) 9M-, K6- och M6.spelarens register i zon och över zon med boll
Målvakter - 9-metersskott
Fys - Lära att träna”Varför powerträning?”

SU 5
Utespelare - 3-3 zonförsvarsspel samt repetition av man-man-försvar
Målvakter - 6-metersskott
Fys - Lära att träna​​ ”Varför träna uthållighet?”

SU 6
Utespelare - Samarbete anfall (grunder) 9M-, K6- och M6-spelarens register i zon och över zon med boll
Målvakter - 6-metersskott
Fys - Lära att träna”Varför träna med skivstång?”


Hur en träningsdag planeras att se ut
Spelaren kommer att erbjudas fyra träningspass á 1,5h på en dag. Två fyspass samt två handbollspass.


Träningsgrupp 1 tränar första passet (handboll) med start kl 9.00
Träningsgrupp 1 tränar andra passet (fys) med start kl 11.00
Träningsgrupp 1 tränar första passet (handboll) med start kl 13.30
Träningsgrupp 1 tränar andra passet (fys) med start kl 15.30

Varje spelare tar med egen lunch/något att stoppa i magen mellan passen, det kommer vara paus på ca 60min. Se till att vara väl förbered genom att ätit och sovit med innan.

Transport står man själv för, samåk gärna. Anmälan skall ske på länkarna nedan. Det kommer vara ca 25-30 spelare på varje träningspass, blandade postitioner. Det kommer att vara två instruktörer per träningshall, en för målvakterna och en för utespelarna.

Det är viktigt att vara ombytt i god tid, träna gärna i er klubblagströja med nummer, ha med en pumpad boll, vattenflaska, ev tejp för eget bruk och måltid.


Sparbanken Skåne Spelarutbildningspass 1–2 (gratis för alla i HF Syd genom Sparbanken Skånes ägarstiftelser som bidrar till att alla får en basutbildning i handboll)

Arr: HF Syd

Spelarutbildningspass 3–4 (kostnad 350 kr för 2 handbollspass och 2 fyspass)

Arr: HF Syd

Spelarutbildningspass 5–6 (kostnad 350 kr för 2 handbollspass och 2 fyspass)

Arr: HF Syd

Steget efter spelarutbildningen är att Distriktslagsträningar startar. Syftet med distriktlagsträningar är att fortsätta utbilda handbollsspelare i vårt distrikt och tillsslut forma de distriktslag som kommer att representera HF Syd i Sverigecupen. Detta är två olika utbildningsblock som inte är beroende av varandra. Spelare väljer om de vill vara med på båda verksmaheterna (SU & D) eller bara den ena. Då alla inte är intresserade av att gå vägen till distriktslag finns möjlighet att de som är intresserade får anmäla sig på nytt. Så småningom tas spelare ut till distriktslag. Sverigecupen spelas normalt sett i november varje år.

Spelarutbildningspass 7–8 Distriktslagsverksamhet (kostnad 350 kr för 2 träningspass, alla är välkomna att anmäla sig. Viss selektering sker efter pass 7-8 då distriktslagsverksamheten driver dessa utbildningspass)

Arr: HF Syd

Läs mer under Distriktlagsverksamhet (D)


Detta gäller vid återbud
- Återbud innan onsdagen före genomforandet kl. 23:59 återbetalas 100% av anmälningsavgiften
- Återbud efter onsdagen före genomförandet kl. 23:59 återbetalas 50% av anmälmningsavgiften
- Mejla info@handbollsyd.se

Publicerad: 2023-06-16

Senast uppdaterad: 2024-02-14

Författare: Camilla Rohlén

SE HIT!

Vi vill gärna att klubblagsledarna kommer och kollar på träningarna i ett utbildningssyfte.

Hör gärna av er om ni vill veta plats och tider för genomförandet.

info@handbollsyd.se


Kom gärna och titta!