Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

I helgen är det dags för Sverigecupen!

Nu i helgen 10-12 november är det dags för Sverigecupen i Nyköping för årskullen födda 08. Från Väst skickas totalt 13 lag. Lagen kommer ni kunna följa på Handboll Västs Instagram under helgen.

Sverigecupen är en distriktlagsturnering för 15-åringar som spelas i Nyköping den 10-12 november. 17 flicklag och 15 pojklag från våra fem distrikt kommer delta under tre intensiva handbollsdagar i Nyköping.

Sverigecupen är en del inom SHF spelarutbildning och starten på landslagsverksamheten som skapar förutsättningar för att se färdigheter i matchspel gentemot varandra och i lika förhållanden. Det är en samlingsplats för utbildning och utveckling för olika målgrupper (spelare, ledare, domare osv). Sverigecupen skapar möjligheter för individen att få nya perspektiv och erfarenheter bortsett ifrån sin dagliga verksamhet. Handbollen har under Sverigecupen möjlighet att lära, utveckla och se trender.

SHF:s domarkommitté ansvarar för domartillsättningen i turneringen. Turneringen döms av unga, lovande distriktsdomare. SHF har mentorer på plats för att hjälpa domarna att ta nästa steg i sina domarkarriärer. För att möta Sverigecupens spelarutbildningssyfte uppmanar SHF distriktens lagansvariga att fördela speltiden jämnt mellan sina spelare, och låta alla spelare spela varje dag.

Lägerverksamhet
När Sverigecupen spelats kallar SHF spelare till riksläger som är en del inom spelarutbildningen som SHF erbjuder. Sammanlagt arrangeras fyra riksläger för varje årskull. Rikslägren ingår som ett led i utbildningsstegen mot junior- och ungdomslandslagsverksamheten. Lägren arrangeras varje år i april/maj och juni/augusti. Till riksläger 1 och 2 kallar SHF ca 60 spelare och till riksläger 3 och 4 kallas ca 25 spelare. Spelarna som blir uttagna till sitt första Riksläger fyller samma år 16 år. Parallellt med riksläger arrangerar SHF träningsdagar på olika orter i landet för att fler spelare ska få ta del av SHF:s Spelarutbildning.

Fokuspunkter från förbundskaptener och instruktörer
Årskullens förbundskaptener finns på plats för att följa upp spelarna inför den fortsatta spelarutbildningen. Förbundskaptener och instruktörer har ett antal fokusområden som de utgår ifrån när de följer upp spelarna. De vill se spelare:
• spela både anfall och försvar
• visa upp god spelförståelse
• visa upp god individuell teknik i försvars-, anfalls- och målvaktsspelet
• att alltid göra sitt bästa

Sverigecupen från Väst

Från Väst skickar vi totalt 13 lag - 7 på tjejsidan och 6 på killsidan. Lagen är indelade utefter olika zoner i vårt distrikt.
Läs mer om hur uttagningen gått till >>

Alla lagen med spelare, förening, ledare finns under utbildning. Till spelartrupperna >>

Instagram Take-over
Under Sverigecupen kommer vi låta lagen ta över Handboll Västs Instagram och publicera händelser med backstage material från dagarna i Nyköping. Så håll utkik på vår Instagram mellan fredag och söndag!
Till Handboll Västs Instagram >> Länk till annan webbplats.

Spelschemat
På grund av tekniska utmaningar i samband med byte av tävlingssystem har publicering av spelschemat blivit fördröjt. Det kommer dock finnas tillgängligt i appen SWE Handboll inom några dagar. Fram till dess kan du se spelschemat för gruppspelet i pdf-format.
Till spelschemat för gruppspelet >> Länk till annan webbplats.

Så följer du Sverigecupen


Appen SWE Handboll uppdateras löpande inför och under Sverigecupen med senaste nytt, spelprogram, presentationer av de deltagande lagen och av de nominerade domarna, artiklar, intervjuer och praktisk information. Appen SWE Handboll är aktiverad och går att ladda ner både på App Store och Google Play.

Handboll Play sänder alla matcher från Sverigecupen som du kan se live eller när du vill. Just nu har de ett Early Bird-erbjudande inför Sverigecupen, så passa på att skaffa ditt abonnemang redan nu.
Till Handboll Play för Sverigecupen >>Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

På Sverigecupens egen hemsida hittar du också matnyttig information såsom spelprogram, presentationer av de deltagande lagen och av de nominerade domarna, artiklar, intervjuer och praktisk information. Under Sverigecupen kommer dagliga sammanfattningar att publiceras.
Till Sverigecupens hemsida >> Länk till annan webbplats.

Inför, men framförallt under Sverigecupen kommer SHFs Instagramkonto fyllas med inlägg och stories om stort och smått som händer i och omkring Nyköpings Arenor. Du följer dem på @svenskhandboll.official

På Svenska Handbollförbundets Facebooksida >>Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. kommer dagliga sammanfattningar att publiceras.

Relaterad information
Till spelschemat för gruppspelet >> Länk till annan webbplats.

Till alla lag- och domarpresentationerna >> Länk till annan webbplats.
Till Sverigecupens sida >> Länk till annan webbplats.

Se matcherna live på Handboll Play >> Länk till annan webbplats.
Till merchandisen för Sverigecupen >> Länk till annan webbplats.

Till IFK Nyköping >> Länk till annan webbplats.
Till Nyköpingsguiden >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-08

Senast uppdaterad: 2023-11-09

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!