Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Eva har aldrig ångrat att hon började engagera sig i förbundet

"Minns att jag blev väldigt hedrad när jag fick frågan om att vara med i PR- och Mediakommittén och jag har aldrig ångrat att jag började engagera mig i förbundet. Funderade väl till en början vad jag kunde tillföra, men hade aldrig en tanke på att tacka nej."

I vår artikelserie "Engagerad i förbundet" har turen nu kommit till Eva Mässing som dels är ledamot i styrelsen samt ordförande i Tävlingskommittén.

Namn: Eva Mässing
Bor: Frillesås i Halland
Jobbar som: Kanslist i Mölndals HF

Handbollserfarenhet:
Började spela handboll i 10- årsåldern och spelade de allra flesta åren i moderklubben RIK. Har många fina vänner kvar från den tiden än idag, lagidrott är fantastiskt! Började som ledare i RIK redan som 16-17 åring och tränade då de som var 3-4 år yngre än jag själv. Har haft många år som ledare i Mölndals HF, fick frågan när de egna barnen började i handbollskolan.

Nu är jag enbart på golvet på Bollskolan (3-5 åringar) och när vi har minihandbollsammandrag i hallen, ren och skär glädje!

Bästa handbollsminne:
Har så ofantligt många fina minnen genom handbollen, både som spelare, ledare, förälder och förtroendevald. Svårt att välja specifikt tillfälle, så jag får vara tråkig och säga att det är alla möten med olika typer av människor i vår otroligt fina och härliga sport!

Tidigare och nuvarande uppdrag i HFV:
Började i PR- och Mediakommittén för närmare 20 år (säsongen 2006-2007). Varit med i Tävlingskommittén en herrans massa år nu (sedan säsongen 2008-2009) och är ordförande sedan 2018-2019. Ledamot i Styrelsen sedan 2018-2019.

Beskriv dina nuvarande uppdrag:
Att vara ordförande i Tävlingskommittén är fantastiskt kul och utmanade, vi jobbar ju med vårt kärnämne! Vi är ett riktigt härligt gäng på 15 personer, 3 st tjänstepersoner och 12 st ideella. Kommittén är uppdelad på 2 st råd, ungdomsråd och seniorråd och vi har en spridning både geografiskt och är hyffsat könsjämställt.

Vad fick dig från första början att engagera dig i förbundet?
Minns att jag blev väldigt hedrad när jag fick frågan om att vara med i PR- och Mediakommittén och jag har aldrig ångrat att jag började engagera mig i förbundet. Funderade väl till en början vad jag kunde tillföra, men hade aldrig en tanke på att tacka nej.

Vilken/vilka är dina ”hjärtefrågor” och hur skulle du vilja utveckla dem?
Handbollen skall bli helt jämställd! Vi har kommit väldigt långt, men är inte riktigt där ännu. Som ordförande i Tävlingskommittén är det ju såklart att vi i Väst skall fortsätta ligga i framkant. Matchklimatet är något som jag verkligen brinner för, ALLA måste känna sig bekväma i hallarna!

Vad är det roligaste med att vara engagerad i förbundet?
Man får vara med och utveckla handbollen och har möjlighet att påverka. Får jättemycket energi av att samarbeta med alla dessa likasinnade och grymma människor!

Skulle du rekommendera andra att engagera sig på något sätt i förbundet? Och isåfall varför?
Självklart skall man engagera sig om man har möjlighet, det är en ynnest att vara en i gänget i Handbollförbundet Väst. Ta chansen idag!!

 

Tidigare artiklar i serien "Engagerad i förbundet"
Pia Solefors - styrelseledamot och ordförande i Utbildningskommittén >>
Jan Karlgren - styrelseledamot och ordförande i Marknad- och kommunikationskommittén >>

Publicerad: 2024-02-07

Senast uppdaterad: 2024-02-12

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!