Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Spelarutbildningen har varit utvecklande för Theo från IFK Skövde

Spelarutbildningen är till för att utbilda och utveckla ungdomsspelare, samt att ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollssporten. Theo Magnusson, IFK Skövde, är en av alla spelare födda 2009 som är med i spelarutbildningen denna omgång.

I år är spelarutbildningen i gång för spelare födda 2009. Theo Magnusson seplar V6, M9 och V9 i IFK Skövde, och är en av alla spelare som är med under spelarutbildningen i Väst. Theo har spelat handboll sedan han var 6 år. Han har varit på alla fyra tillfällena hittills och är också anmäld till tema 6 som är första helgen i april. Vi frågade Theo om hans upplevelser av spelarutbildningen.

Vad visste du om spelarutbildningen innan tema 1 i oktober 2023?
- Innan tema träningarna visste jag ganska mycket eftersom min syster har också gjort dessa träningar och det jag visste var att man kan komma med i Sverige cupen via dessa tema dagarna.

Om du hade förväntat dig något inför, motsvarade träningarna dina förväntningar?
- Jag hade inte förväntat mig så mycket men de jag hade förväntat mig vilket var att utvecklas som spelare och träffa nya människor har absolut uppfyllt.

Varför vill du anmäla dig till spelarutbildningens tematräningar?
- Jag anmälde mig för att utvecklas som spelare och kanske ha en chans för att vara med i Sverigecupen.

Tycker du att spelarutbildningen har varit utvecklande för dig som spelare? I så fall på vilket sätt?
- Ja, jag tycker absolut det har varit utvecklande för man går igenom små grejer som man kanske inte gör i klubblaget, till exempel jag har blivit bättre i försvaret på grund av träningarna.

Är du född 2009 och vill du som Theo utvecklas som handbollsspelare, anmäl dig till tema 6. Anmälan stänger nu på söndag 24 mars. Till anmälan för tema 6 >>

Om spelarutbildning

Svenska Handbollförbundets Spelarutbildning 2.0 ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J-, U- och A-landslag. Syftet med spelarutbildningen är att utbilda och utveckla ungdomsspelare, att ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Väst vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildning – inte på selektering. Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation.

Spelare födda 2009 började spelarutbildning i Väst under hösten 2023, mer information finns under sidan för SU 09. Till information om spelarutbildning 09 >>

Till hösten 2024 drar årskullen födda 2010 igång. Mer information kommer!

Publicerad: 2024-03-21

Senast uppdaterad: 2024-03-21

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!