Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Nedslag från dag 1 på Sverigecupen

Varje dag samlar vi ett axplock av dagens nyheter och händelser från handbollsfesten i Nyköping.

Spelschema gruppspel och slutspel

På grund av byte av tävlingssystem inför den här säsongen har vi inför Sverigecupen haft en del tekniska utmaningar med att publicera spelschemat i appen SWE Handboll. Just fungerar det mesta, men vi har även lagt ut spelschema för gruppspelet och slutspelet som separata dokument.

Fram tills dess hittar ni tider och hallar för gruppspel och slutspel i nedanstående pdf-filer.

Gruppspelet >> Pdf, 109.6 kB.
Slutspelet >> Pdf, 69.3 kB.

Spelartrupper

På grund av samma tekniska utmaningar som för spelschemat så har vi även lagt ut spelartrupperna som separata dokument.

F15 spelartrupper >> Pdf, 278.7 kB.
P15 spelartrupper >> Pdf, 259 kB.

Lag- och domarpresentationer

Vi har intervjuat de deltagade lagen och de nominerade domarna om deras tankar, förväntningar och mål med Sverigecupen.

Till presentationerna >>

Krönika av Robert Wedberg

Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet, delar med sig av sina tankar inför helgens handbollsfest!

Det är med stor glädje jag hälsar er alla välkomna till Nyköpings Arenor och Rosvalla och tre dagar fyllda med handbollsfest. Vi är många, cirka 600 spelare, 100 ledare, 28 unga domare samt medföljande familjer, vänner och besökare, som sett fram mot och längtat efter de här dagarna - med spänning, pirr, förväntan och glädje. 98 matcher ska under tre dagar genomföras och från läktarplats kommer det att hejas för fullt. Sverigecupen är en fantastisk handbollsmanifestation och mötesplats för svensk handboll.

Svensk handboll är vårt gemensamma namn och du är en del av vår stora handbollsfamilj. Du som spelar, som dömer, som leder, som hejar, som sköter allt runt omkring, som ser till att spelarna har rena matchtröjor att ta på sig och som ser till att bollarna alltid är pumpade. Tillsammans har vi både möjligheter och ansvar att vara delaktiga i att skapa handboll för alla – en handboll som är välkomnande och som värnar om vår gemensamma värdegrund. Vi är alla olika men vi har mycket gemensamt och kärleken till sporten förenar oss på ett självklart sätt.

Läs hela artikeln >>

Nyköping hälsar oss välkomna

För nionde gången arrangeras Sverigecupen i Nyköping i samarbete med IFK Nyköping och Nyköpings Arenor.

Sverigecupen är en del inom Svenska handbollförbundets spelarutbildning med lag representerade från våra fem specialdistriktsförbund.

- Kul att få komma tillbaka till Nyköping och Rosvalla Arenor. Vi vill tacka IFK Nyköping och Nyköpings Arenor för ett mycket bra samarbete som skapar goda förutsättningar för att arrangera en fantastisk handbollsfest för alla inblandade, säger Kalle Andersson, som ansvarar för spelarutbildningen på Svenska Handbollförbundet.

Sverigecupen är inte bara spelarutbildning, utan även domarutbildning för våra unga, lovande domare från alla våra fem distrikt. 14 domarpar är nominerade till Sverigecupen. Under helgen kommer de utöver att döma matcher, även få mycket återkoppling och utvärderingar av våra domarmentorer på plats.

Vår samarbetspartner och lokala arrangör är IFK Nyköping, som är den största föreningen i Nyköping. De har både fotboll och handboll i sin verksamhet och är i nuläget drygt 1600 medlemmar, varav ca 900 är ungdomar, både tjejer och killar, som utövar någon eller båda idrotterna.

Peter Tholse, Stefan Antal och Tobias Johansson ingår alla i staben för IFK Nyköping. Vi tog ett snack med dem inför det kommande arrangemanget.

”Fantastiskt roligt att vi i Nyköping får återigen välkomna så många talangfulla spelare och storpublik till Rosvalla för Sverigecupen 2023! Det är nionde gången som Sverigecupen spelas i Nyköping och vi är mycket stolta över att få ha detta arrangemang hos oss!”

Läs hela artikeln >>

Utvärdering

Under helgen har vi en utvärdering öppen som alla som besöker arenan, oavsett roll, gärna får hjälpa till att svara på. Det är frågeställningar om din upplevelse inom olika områden i samband med Sverigecupen.

Till utvärderingen >> Länk till annan webbplats.

Följ Sverigecupen

För att följa Sverigecupen inför och under turneringen, ladda ner appen SWE handboll där du kommer hitta senaste nytt, presentationer, intervjuer, spelprogram, vad som händer i hallarna och i Nyköping under helgen och mycket mycket mer. Appen är aktiverad och har börjat fyllas med information, så ladda ner redan nu.

Handboll Play sänder alla matcher under Sverigecupen
Se matcherna live på Handboll Play >> Länk till annan webbplats.

Instagram
@svenskhandboll.officell

Facebook
https://www.facebook.com/svenskhandboll

Hemsida
https://www.svenskhandboll.se/sverigecupen

Dagens videos

Publicerad: 2023-11-10

Senast uppdaterad: 2023-11-11

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!