Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

IK Silwing drömmer om att få vinna SM-guld som veteraner

HK Silwing-Troja är ett av de anmälda lagen till årets Trim-SM. De kommer dock spela med den gamla klubbloggan och under namnet IK Silwing.

Varför vill ni vara med i Trim-SM?
Vi är ett härligt gäng från 80-talet och ev 70-talet som har delat handbollspassionen sedan barnsben, speciellt i Silwing-Troja men även andra klubbar. Även om våra dagar av ungdomlig spänst är förbi, brinner vi för att kamma hem segern. Att vinna SM i handboll som veteraner? Det vore en dröm!

Vad är det för gäng som kommer åka till Stockholm?
Ett gäng med forntida framgångar redo att sprida spelglädje och energi på planen. Det är en ”stund” sedan vi alla spelade tillsammans, men efter tiden i HK Silwing-Troja och dominanstiden i "Korpen" under namnet Sparta i de lokala divisionerna, är vi redo för nya triumfer. Allt skrivet med ödmjukhet mot våra motståndare.

Har ni varit med förut?
Nej det har vi inte.

Hur kommer ni förbereda er inför Trim-SM?
Mera mat & kroppsvikt för att kunna stå emot i försvaret sen får vi se hur vi löser anfallet 😊

Vad har ni för målsättning?
Laget svarar nog att få spela handboll, gemenskap, glädje osv, men vi vet alla vad vi vill. Guld!

Vad ser ni mest framemot?
Spela handboll.

Berätta gärna lite om er förening?
1949 startade några kamrater på Södermalm i Stockholm idrottsklubben IK Silwing. Namnet tog man från en del av den park som ligger bakom Eriksdalshallen, Silwerlings Hage. Den andra delen heter Erikslunden men det namnet var redan upptaget av Lundens BK.

IK Silwing växte med tiden till en relativt stor klubb med många avdelningar men under 60-70-talet så blev man en renodlad handbollsklubb. I slutet av 70-talet så flyttades verksamheten från Södermalm till Högdalen då träningsförhållandena i Eriksdalshallen blev för dåliga. Man slog sig även ihop med flickföreningen BK Troja och blev tillsammans HK Silwing-Troja. Till föreningens hemsida >> Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Läs mer om Trim-SM
Anmäl laget till Trim-SM 2024 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-09

Senast uppdaterad: 2024-04-09

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!