Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto Michael Göthe

Fler nyheter för barnverksamheten

Handbollförbundet Öst inför val av spelform på våren för U9, mer handbollfestival för U8 och välkomnar U7 in i verksamheten. Samtidigt passar vi på att testa ett nytt sätt att anmäla lag till Handbollfestivalen.

För en dryg vecka sedan publicerade Handbollförbundet Öst en nyhet om förändringar för U10 (födda 2014) och nu kommer fler nyheter för barnverksamheten inför säsongen 2024-2025.

U9 (födda 2015)

Åldersklassen U9 (födda 2015), spelar minihandboll, vilket är på tvären med måtten 20x12 meter med fyra utespelare och en målvakt. I minihandboll används minimål och en mjukboll. Nyhet till säsongen 2024-2025 är att U9 till våren har möjlighet att välja och anmäla sig antingen till miniplan eller till kortplan och spela med fem utespelare plus en målvakt.

Läs mer om kortplan i vår tidigare nyhet "Nu satsar vi på kortplan" Öppnas i nytt fönster. eller under Miniplan/ kortplan U9 Öppnas i nytt fönster.

U8 (födda 2016)

Åldersklassen U8 (födda 2016) deltar i något som Handbollförbundet Öst kallar för handbollfestivalen, som är öppen för barn som deltar i föreningarnas Handbollsskola. En handbollfestival är en match- och träningssamling som pågår i ca 3 timmar med lag från olika föreningar. Alla lag börjar i hallen samtidigt och alla lag avslutar tillsammans. Handbollfestivalen är könsneutral, men vid anmälan anger föreningarna om lagen är flick-, pojk- eller mix-lag för att bidra till en anpassad gruppindelning.

Nytt för kommande säsong är att Handbollförbundet Öst erbjuder U8 att delta i Handbollfestivalen med tre tillfällen redan under hösten. Tidigare säsong har vi haft ett tillfälle under hösten, som sedan fortsatt in under våren med ytterligare tre tillfällen. Totalt fyra tillfällen. Till säsongen 2024-2025 kommer vi istället att erbjuda tre tillfällen under hösten och sedan ytterligare tre tillfällen under våren. Totalt 6 tillfällen.

Ytterligare en nyhet är att vi ändrar anmälningsförfarandet för Handbollfestivalen. Anledningen till ändringen är för att bemöta föreningarnas önskemål om att anmäla sig närmare inpå tillfället och göra det lättare att lägga till, ta bort eller ändra föreningens anmälan. Under hösten öppnar vi upp anmälan, och föreningarna kan då välja att anmäla sig till en eller flera tillfällen. Föreningen kan när som helst under säsongen, fram till tre veckor innan ett tillfälle, av- eller på anmäla lag. Anmäler man sig till ett tillfälle är man garanterad plats och får sedan någon vecka innan speldatumet information om det spelas lördag eller söndag, mellan vilka klockslag arrangemanget är och i vilken hall ni ska infinna er.

Läs mer om Handbollfestivalen U8 Öppnas i nytt fönster.

U7 (födda 2017)

Nytt för säsongen 2024-2025 är att Handbollförbundet Öst under vårterminen 2025 välkomnar även åldersklassen U7 (födda 2017) in i verksamheten. Det kommer att vara fritt att anmäla sig till tre tillfällen med konceptet, Handbollfestivalen. En handbollfestival är en match- och träningssamling som pågår i ca 3 timmar med lag från olika föreningar. Alla lag börjar i hallen samtidigt och alla lag avslutar tillsammans. Handbollfestivalen är könsneutral, men vid anmälan anger föreningarna om lagen är flick-, pojk- eller mix-lag för att bidra till en anpassad gruppindelning. Målsättningen är att starta med första omgången i januari och sedan ha ett tillfälle i februari och ett tredje sista i mars.

Anmälningsförfarandet kommer gå till som för U8. Föreningen kan när som helst under säsongen, fram till tre veckor innan ett tillfälle, av- eller på anmäla lag. Anmäler man sig till ett tillfälle är man garanterad plats och får sedan någon vecka innan speldatumet information om det spelas lördag eller söndag, mellan vilka klockslag arrangemanget är och i vilken hall ni ska infinna er.

Läs mer om Handbollfestivalen U7 Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-03-28

Senast uppdaterad: 2024-03-28

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!