Gå till innehåll

Distriktslagsverksamhet

Syftet med Distriktlagsverksamhet
Vi vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Öst vill tillföra kunskap som sedan tas med till föreningarna. Inför Distriktlagsverksamheten sker viss uttagning av spelare.

Steget efter spelarutbildningens fyra omgångar är att Distriktslaguttagning sker, vanligtvis i mitten av september. Uttagningarna baseras på bl.a. spelarutbildningen, matcher i distriktet, USM och dylikt som distriktslagsinstruktörerna varit och sett.

Distriktlagsinstruktörerna tillsätts kring årsskiftet varje säsong och har huvudansvar för omg 3 och omg 4 på spelarutbildningen. Vidare är de ute i verksamheten och ser spelare i berörd åldersklass.

Efter uttagningarna i september erbjuds två träningsdagar som baseras på SHF:s spelarutbildning samt en teori/teambuildningskväll.

Sverigecupen spelas normalt sett andra helgen i november varje år. Till Sverigecupen har distriktlagsledarna tagit ut spelare som fördelas på jämna lag som gemensamt reser till Sverigecupen för att representera Handbollförbundet Öst. Antal lag och därav antal spelare kan variera per år.

Från Svenska Handbollförbundets sida är syftet med distriktslagsverksamheten att så många spelare som möjligt ska kunna få utbildning. Väl på plats under Sverigecupen ska alla spelare ges möjlighet att prestera och visa upp sig för förbundskaptenerna och deras scouter. När spelarna sedan kallas till Riksläger görs det utifrån ett individuellt perspektiv sett till de färdigheter spelaren har visat upp.

Det här vill förbundskaptenerna och instruktörerna se av spelarna under turneringen och hela utbildningen:

  • Gör ditt bästa
  • Hemspringet är mycket viktigt
  • Spelförståelse
  • Individuell teknik i försvar-, anfall och målvaktsspelet utifrån SHF:s spelarutbildning

Dessa kriterier följer även Handbollförbundet Öst genom hela distriktlagsverksamheten.

Ge inte upp!
Drömmer du om att spela i landslaget men har inte blivit uttagen till Sverigecupen eller till rikslägret? Ge inte upp - kämpa på med din träning! Alla spelare utvecklas olika och i olika takt och många spelare som inte kallas till Sverigecupen eller SHF:s läger kommer in senare i vår landslagsverksamhet. Landslagsspelare som Filippa Idéhn, Linnea Torstenson, Tobias Karlsson och Niklas Ekberg var inte med på ett enda riksläger. Niklas spelade i ungdomslandslaget medan övriga ännu senare i sina karriärer fick dra på sig landslagströjan.

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-12-06

Författare:

Email: