Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Varför gå en tränarutbildning?

Vilken är den största anledningen till att bli ledare?
Forskning visar att den främsta anledningen till att någon blir tränare är att man blivit tillfrågad.


Vilken är den största anledningen till att bli ledare?

Forskning visar att den främsta anledningen till att någon blir tränare är att man blivit tillfrågad.

Därför vill vi fråga dig:

  • Vill du vara med och leda unga handbollsungdomar och med tiden se hur de utvecklas till duktiga handbollsspelare - kanske landslagsspelare?
  • Älskar du handboll?
  • Vill du utvecklas och lära känna sporten mer?
  • Funderar du över hur du tar första steget?

Då vill vi varmt rekommendera dig att genomgå Svenska Handbollförbundets Tränarutbildning.

Tränarutbildning 1 är för dig som är intresserad att börja din tränarkarriär. Detta är handbollens första utbildning för blivande tränare. Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade och ger dig kunskaper att leda och träna barn 6–10 år. Utbildningen omfattar 14 timmar.

Tränarutbildning 2 lämpar sig för dig när är du har tränat dina spelare en tid och känner dig mogen att vidareutbilda dig. Denna utbildning ger dig verktyg att leda ungdomar i 10–12 års åldern och omfattar 30 timmar som fördelas på flera sammankomster.

Tränarutbildning 3 är det naturliga steget att anmäla sig till då dina yngre förmågor börjar komma upp i åldrarna och du vill vidareutbilda dig för att ligga i fas med deras utveckling. Utbildningen riktar sig till dig som tränar och leder barn/unga i åldern 12–14 år. Utbildningen omfattar 32 timmar som fördelas på flera sammankomster.

Tränarutbildning 4 som riktar sig till dig som tränar och leder ungdomar i åldern 13–16 år. Utbildningen omfattar 29 timmar som fördelas på flera sammankomster.

Tränarutbildning 5 som riktar sig till dig som tränar och leder äldre ungdomar i åldern 16–19 år. Utbildningen omfattar 29 timmar och fördelas på flera sammankomster.

Tränarutbildning 6 är för dig fortfarande intresserad av att vidareutbilda dig. Utbildningen ger dig kunskaper att leda och träna ett elitlag i handboll. Utbildningen omfattar omkring 72 timmar fördelade på 2 sammankomster om 3–4 dagar med ett verksamhetsår emellan.

Våga satsa internationellt!

MasterCoach kallas handbollens högsta utbildning. Utbildningen är initierad av Europeiska Handbollförbundet i syfte att skapa en likartad tränarutbildning i Europa. Utbildningen är exklusiv och pågår under två verksamhetsår med omväxlande nationella och internationella internatsammandragningar. En MasterCoach-examen ger dig möjlighet att ta ett tränarjobb i en europeisk toppklubb.

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2024-02-14

Författare: Camilla Rohlén