Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Handbollfestival och minihandboll U7-U9

Vi fortsätter med samma upplägg som säsongen 2022/2023. I det nya systemet tar föreningarna och ledarna ett större ansvar för att få till bra minisammandrag. Ledarna/Föreningen lottar och planerar själv sina arrangemang i minihandboll.

För både U7 Handbollsfestival och U8/U9 Minihandboll gäller följande:

  • Föreningen/ledare ser i spelschemat i Profixio och var man spelar och mot vilka lag. I Profixio syns den dag och tid för arrangemangen som arrangören bokat in, anpassa tiden efter antalet gästande lag. Se föreslagna lag att bjuda in i Profixio under "Nyheter" på sidan för respektive klass.
  • Planera 2,5 - 4 h för sammandragen när ni lägger matcher i Profixio beroende på antal gästande lag.
  • Viktigt att lägga rätt ledare med mobil och e-post i laganmälningen i Profixio så att det är enkelt att hålla kontakten mellan er ledare.
  • Arrangör kontaktar gästande föreningar senast 21 dagar före speldag för att bjuda in till minihandboll.
  • Gästande föreningar måste tacka ja till inbjudan senast 14 dagar före speldag samt meddela om man kommer med samma antal lag som man anmält i serien.
  • Arrangerande förening skickar ut spelschema senast 10 dagar före speldag till gästande lag.

Detta system är mycket mera flexibelt och ni kan hantera spelschemat efter förutsättningar som råder för just ert arrangemang. Dock ställer detta krav på att man som ledare är engagerad och har framförhållning inför sina minisammandrag. Som gästande lag kan man anpassa efter förutsättningar för den aktuella helgen, ibland kanske alla ens spelare kan spela och ibland nästan inga och då har ni möjlighet att styra antalet lag när inbjudan kommer.
OBS: Lagfördelningen i sammandragen i filen i Profixio är ett FÖRSLAG, dvs det är inget krav att delta i de sammandrag man är "uppsatt" på, men man förväntas att meddela arrangör om man avser delta eller inte när inbjudan kommer.

MINIHANDBOLLSREGLER
Säsongen 19/20 kom Svenska Handbollförbundet med nya anpassade regler för minihandboll. Under säsongen 22/23 har Handbollförbundet Syd dispens för att pröva regler som är något modifierade utifrån SHFs regler från 19/20.

Se följande pdf för redogörelse för dessa regler som säsongen 21/22 gällde i hela HF Syd

Minihandbollsregler 21/22 i HF Syd Pdf, 81.4 kB.

HANDBOLLFESTIVAL F7 och P7
I F7 och P7 kommer vi fortsätta med handbollsfestivalkonceptet.
Konceptet innebär väldigt förenklat att lagen samlas för att spela men att man värmer upp till musik, spela lite matcher, tränar i stationer tillsammans, spelar lite matcher. SHF har tagit fram en ambitiös broschyr för detta med tips och övningar där man kan få inspiration. Omfattningen på en handbollfestival styrs av möjligheterna i hallen och hur mycket tid man har för sitt sammandrag. Ibland kan man köra fullt ut Handbollfestival och ibland inte. Gör det kul, inspirerande och tillsammans så att de första matcherna blir något att berätta om hemma så vi hjälps åt att rekrytera nya handbollsspelare i alla föreningar.

Lathund Handbollsfestival HF Syd Pdf, 94.4 kB.
Arrangera en Handbollfestival Pdf, 130.7 kB.

Handbollsfestivaler under säsongen 23/24 kommer arrangeras under våren 2024

SPELSCHEMA MINIHANDBOLL/HANDBOLLSFESTIVALER 2023/2024
Ni hittar information om datum och förslag på lagindelning i sammandragen samt kontaktlistor i profixio.com/app Länk till annan webbplats. under respektive klass.
Så hittar du filerna med kontaktlista och lagindelning på sammandragen:
1. Gå till "cuper/serier" i Profixio, (du behöver inte vara inloggad)
2. välj distrikt "HF Syd", (om det inte är förvalt även idrott "handboll"
3. leta reda på den åldersklass du vill se, exempelvis F8 Mini,
4. på sidan du kommer till finns en flik som heter "Nyheter", här ligger 2 excelfiler, en med kontaktlista till lagen + en med fördelning av lagen i sammandrag och tänkt spelhelg. klicka på filerna för att ladda ner dom.
OBS: Filerna uppdateras med ojämna mellanrum. Ni ser nere till höger i "rutan" för nyheten när de senast uppdaterades.

Så hittar du bokade datum försammandragen:
Följ steg 1-3 ovan.
klicka på "matcher" på sidan du kommer till i steg 3 ovan. Du ser nu alla arrangörer och datum för sammandrag som är bokade (men inte vilka lag som är tänkta att bjudas in, för detta måste du ladda hem excelfilen för lagindelning i sammandragen, se ovan)

Spelscheman gör ni enklast via sammandrag.se --> Länk till annan webbplats.

Hör av er om ni har några frågor!

Publicerad: 2022-10-04

Senast uppdaterad: 2023-12-14

Författare: Camilla Rohlén