Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Strategi

Svensk handboll strategi 2025

På de här sidorna kan du läsa om svensk handbolls strategi 2025, eller vill du hellre ladda ned hela strategin som pdf?

 

Det här är svensk handbolls strategiska framtidsplan. Den tar avstamp från vår Vision 2017 och har Riksidrottsförbundets (RF) Strategi 2025 som utgångspunkt. På förbundsmötet våren 2022 beslutades om en halvtidsrevidering av Strategi 2021/2025, det här är den och den sätter målen för 2025.

Strategi 2025 handlar om sex fokusområden med sju effektmål att styra mot. Det här är ingen färdig manual som talar om hur vi når dit utan är en riktning och guide på vägen. Den handlar om svensk handbolls gemensamma framtid. Vi alla har både möjligheter och ansvar för att vara delaktiga i utvecklingen av svensk handboll.

Svensk handboll är vårt samlingsnamn och gäller för våra grenar; handboll, beachhandboll,rullstolshandboll och parahandboll. Det är det namn vi använder när vi pratar om alla delar av vår verksamhet. Allt från Svenska Handbollförbundet med dess bolag, intresseorganisationerna och distriktsförbunden till alla våra föreningar med deras alla medlemmar.

Alla som ingår i den stora handbollsfamiljen - du som jobbar som kanslist, du som dömer handboll, som är publik, som har ett styrelse- eller kommittéuppdrag. Du som spelar i landslaget, du som tränar handboll en, två, tre eller sju dagar i veckan. Du som ser till att alla spelare i hela Sverige har rena matchkläder att ta på sig, som ser till att bollarna är pumpade till varje träning och match, du som bakar till caféet, du som kollar biljetter, som är anhörig eller förälder. Du som precis har börjat spela och du som har spelat hela livet - du är en del av svensk handboll.

Vår gemensamma vision är inte blygsam: svensk handboll - alltid i världsklass i allt vi gör. Den handlar inte bara om att vi vill se Sverige högst upp på prispallen i mästerskapen, den handlar om att skapa en handbollsrörelse med ett enat fokus kring våra värderingar och att lägga grunden till och skapa möjligheter för en idrott som är bäst i världen i alla delar. Vi är, och ska vara, stolta över vår sport och vi vill fortsätta att utveckla den, gå framåt, bli bättre, och alltid vara i världsklass.

Publicerad: 2022-10-13

Senast uppdaterad: 2024-06-27

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!