Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Den gröna bollen


Verksamhetens utgångspunkt är den gröna, mjuka, streethandbollen som med sin unika utformning bjuder in till lek och rörelse. Den är också en symbol för positivt idrottande.

Bollens kvalitet är som en vanlig boll och den är lätt att hålla i, den studsar inte bort från barnen och gör framförallt inte ont att ta emot. Den kan därför med lätthet användas av alla åldersgrupper och till olika typer av aktiviteter. Materialet är slitstarkt och framarbetat för att bollen ska klara av att användas både inomhus och utomhus även på steniga underlag. Ändå är den mjuk nog för små barn att hålla i och fånga.

Den gröna bollen har flera effekter inom Hand The Ball konceptet, både bokstavligen och symboliskt. Bollen gör Hand the Ball och streethandboll till en ”light”-variant av handbollen och tröskeln till vår idrott för barn som är inaktiva eller inte spelat förut blir lägre. På det individuella planet bidrar aktivitet med bollen även till träning av individens motoriska färdigheter då den är väldigt lätthanterlig. Bollen bär ett starkt symboliskt värde i sitt arbete inom vår verksamhet där vi aldrig kompromissar med de värderingar och pedagogiska tankesätt vi har.

Tillsammans med Hand the Ball Foundation sprider vi budskapet om en positiv fritid genom vår gröna boll och våra ledare.

 

Publicerad: 2023-10-26

Senast uppdaterad: 2023-10-25

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!