Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Utbildning

Ur innehållet: Motionsidrottens positiva effekter - hur kan Handboll Fitness skapa föreningsutveckling?

Under utbildningen kommer Camilla att presentera tanken bakom Handboll Fitness och vad konceptet kan bidra med för föreningen. Vi kommer att gå igenom hur passen kan gå till och vilka konceptet kan vända sig till. Vi kommer även få höra om goda exempel från några handbollsföreningar. Här finns det möjlighet att ställa frågor kring träningskonceptet och om hur ni kommer igång med Handboll Fitness i er förening.

Målgrupp: Personer från olika områden inom föreningen är varmt välkomna då konceptet vänder sig till alla: det kan vara exempelvis föräldrar, ledare, spelare, styrelse- eller kommittémedlemmar eller till och med en extern part från tex kommunen eller en sponsor.

Introduktion till Handboll Fitness

Camilla Rohlén och Emme Adébo, Handbollförbundet Syd, introducerar föreningar till Handboll Fitness och dess positiva effekter för föreningslivet.

Konceptet Handboll Fitness ligger i tiden och är en verksamhetsdel som föreningar traditionellt inte erbjuder i någon större omfattning, men som verkligen skulle kunna bidra till att utveckla handbollsföreningen för att kunna erbjuda handboll för alla hela livet. Med ett roligt, enkelt och flexibelt material sänker vi trösklarna för att bjuda in fler målgrupper till handbollföreningen. Träningspasset är möjligt för alla att genomföra, oavsett om utövaren är ny och vill testa på handboll för första gången, eller om utövaren lagt idrotten på hyllan ett tag, eller om utövaren bara vill ha en alternativ träningsform. Möjligheten att träna handboll utan att förbinda sig till tävling – att kunna träna på egna villkor och för att det är kul. Självklart står den gröna mjuka bollen i centrum i alla övningar.

Vill er förening ha mer information om Handboll Fitness eller en digital träff om konceptet? Kontakta oss via handbollfitness@handboll.rf.se >>

Publicerad: 2022-12-29

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!